Karabük’lü Mete Hacıarifoğlu RTÜK Üyesi Oldu

Nurettin Acar tarafından
02 Kasım, 2022 14:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Radyo Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK)  boş bulunan üyeliğe AK Parti'nin aday olarak gösterdiği Karabüklü  Mete Hacıarifoğlu seçildi. Boş bulunan üyelik için AK Parti Batuhan Mumcu ve Mete Hacıarifoğlu'nu, İYİ Parti ise Meral Akşener Basın Danışmanı Murat İde ve gazeteci Çiğdem Akdemir’i aday olarak bildirmişti. Ancak,  yapılan oylamada İYİ Parti Grubu’nun adaylarının isimleri oylamaya sunulmadı. Üst Kurul’da boşalan bir üyelik için AK Parti Grubu’nun iki adayı arasında seçim yapıldı. Yapılan oylamada Mete Hacıarifoğlu, 243 oyla yeni RTÜK üyesi olarak seçildi. Batuhan Mumcu ise 4 oy aldı. 5 oy boş çıktı. METE HACIARİFOĞLU KİMDİR? Ağustos 1973’te Karabük’te doğdu. 1997 yılında Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden, 2018 yılında ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1996-2003 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yaptı. 2003-2009 yılları arasında RTÜK’te uzman kadrosunda görevlendirildi. 2009-2013 yılları arasında AB Bakanlığı’nda geçici görevli personel olarak çalıştı. Daha sonra RTÜK’e döndü; 2013’ten bu yana araştırmacı kadrosunda Özel Kalem Müdür Vekili olarak görev yaptı. (Nurettin Acar)

KBÜ’nün lisansüstü eğitimdeki dijital devrimi ’LEOS’ kullanıma sunuldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme maksadıyla hayata geçirdiği "LEOS" üç pilot ana bilim kolunda kullanıma sunuldu.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak prestijiyle 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından faal olarak kullanılmaya başlandı.
LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı birinci andan itibaren tüm süreçleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik denetim etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem süratle benimsendi.
LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kağıt periyodu sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, öteki yazışmalar için farklı programlara muhtaçlık duyulmadan direkt LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, sırf bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, birebir vakitte süratli ve yanlışsız işleyişi mümkün hale getiriyor.
Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin öteki ana bilim kısımlarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin muvaffakiyetle çalıştığını vurgulayarak, "Üç pilot ana bilim kolumuzdaki tüm süreçler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç büsbütün otomatize edildi" dedi.
Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: "LEOS, yalnızca Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak ihtilal niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için hakikaten gurur verici."
Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın takviyesinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, "Bize inandı, dayanak verdi, tüm enstitü çalışanı ismine kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.