Reklam
Reklam
TU jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
07 Mayıs, 2024 15:27 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e TÜBİTAK’tan 2 Proje İçin Destek

Bilim ve Toplum 4004 Destek Programları Çağrıları Sonuçlandı. Bilimsel konu, kavram ve süreçleri hedef kitlenin gözlem ve uygulamalarla deneyimlemesine imkân veren ve bu yıl eklenen “İklim Değişikliği, Doğal Afetler ve Afet Yönetimi, Yapay Zekâ ve Uygulamaları, Havacılık ve Uzay” tematik çağrı alanlarından da başvuru yapılabilen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 125 proje destek almaya hak kazandı.

Açıklanan sonuçlar doğrultusunda Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Mühendislik Dünyasına Yolculuk” Projesi ve Vilayetler Birliği Ortaokulunun “Bilim ve Teknoloji ile Doğada Yürüyorum Çevre ve İklim Değişikliğinin Farkına Varıyorum!”  Projesi destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK projelerinde destek almayı hak kazanan okul idarecilerini ve öğretmenleri tebrik eden Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş , Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline yakışır ‘Köklerden Geleceğe’ şiarıyla TÜBİTAK 4004 Projesinde 2 önemli projenin hibe almaya hak kazandığını dile getirerek, “İlimiz, proje kenti olması noktasında istikrarlı çalışmasına devam ediyor. Hazırlanan projelerle öğrencilerimiz; bilim ve mühendislik kültürünü geliştirecek, bilimsel olguları fark edecek, merak duyguları, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini artıracaktır.

Bu manada öğrencilerimizin akademik ve bilimsel gelişimlerine önemli derecede katkı sağlayacak projelerin hazırlanmasında emeği çok büyük olan Proje sorumluları Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Mehmet Yılmaz’ı ve Vilayetler Birliği Ortaokulu Müdürü Taner Tünay’ı ayrıca tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda siddetli firtina agaclar otomobillerin uzerine devrildi tGN3K14H
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi

Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.

Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin