Reklam
Reklam
Bir baslik ekleyin 47
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
17 Ağustos, 2025 22:51 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Adalet Sarayı Müjdesi: İhale 22 Eylül’de

Karabük, uzun süredir beklenen modern Adalet Sarayı projesinde önemli bir eşiği daha geçti.

Yeni Adalet Sarayı’nın yapım ihalesi için tarih netleşti: 22 Eylül 2025.

Yeni adalet kompleksi; mimarisi, hizmet kalitesi, erişilebilirliği ve işlevselliğiyle sadece Karabük’e değil, Türkiye genelinde örnek teşkil edecek bir kamu yapısı olarak inşa edilecek. Proje kapsamında mahkemeler, savcılık birimleri, icra daireleri, uzlaştırma ofisleri gibi birçok adli birim tek çatı altında toplanacak. Böylece vatandaşlar adli işlemlerini daha hızlı, düzenli ve konforlu bir ortamda gerçekleştirebilecek.

“Adalet hizmetleri daha çağdaş bir yapıya kavuşacak”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, yaptığı açıklamada süreci titizlikle takip ettiklerini vurgulayarak, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Karabük’te adalet hizmetleri daha etkin ve çağdaş bir yapıya kavuşacak” dedi.

Milletvekili Ali Keskinkılıç da yapılacak yeni adalet kompleksinin yalnızca bir bina inşası değil, aynı zamanda Karabük’ün gelişimine katkı sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Tunç’a teşekkür

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ise açıklamasında, bu değerli yatırımın Karabük’e kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olmak üzere herkese teşekkür etti. Salt, ihale sürecinin ardından inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde başlayacağını da sözlerine ekledi.

Yeni Adalet Sarayı’nın, Karabük’ün hizmet standartlarını yükseltmesi ve vatandaş memnuniyetini artırması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin