AK Parti’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti’nin aradan geçen 14 yıla rağmen hala bu ülkenin tek teminatı olduğunu söyledi
AK Parti’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, aradan geçen 14 yıla rağmen AK Parti’nin hala bu ülkenin tek teminatı olduğunu ifade ederek, ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
“ 22 KASIM’A DOĞRU SEÇİME GİDİYORUZ”
Hizmetin hem ülke hem millet için ne kadar önemli olduğunu bugünlerde daha iyi görüyoruz diyen Başkan Saylar, “ Şuanda ülkemizden yeni bir seçimden çıkmış ama koalisyon sürecini bir türlü oluşturamayan hükümetten dolayı tek başına iktidar olmanın nimetlerinin halkımız anlamında ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. 14 yıldan beri ülkemize hizmet eden AK Parti’nin hem Karabük’e, hem ülkemize, hem de dünyadaki ecdadımızın yaşadığı bütün memleketlerde ne hizmetler yaptığını herkes görüyor. 81 ilin 81’ine hizmet eden bir partiyiz. 60 yılda Karabük’e gelen yatırımı 13 yılda Karabük’e getiren bir AK Parti var. Balkanlar’dan, Türki Cumhuriyetlerine ve Ortadoğu’ya kadar ecdadımızın her yerine hizmet getiren bir partiyiz. Biz ülkemize hizmet etmek için elimizi ve göğsümüzü değil kafamızı da koyuyoruz. Biz isterdik ki, ülkemizde şuan milletimizin sandıktan çıkardığı koalisyon kararında sonra muhalefet partilerin de gövdesini başını değil elini taşın altına koyması gerekirdi. Ama maalesef görünen o ki 22 Kasım’a doğru seçime gidiyoruz” dedi.
“ TEŞKİLATIMIZ SEÇİME HAZIR”
AK Parti Karabük teşkilatı olarak seçime hazırı olduklarını da ifade eden Timurçin Saylar, “Milletimizde şuanda AK Partisiz bir ülkede hükümetin kurulmayacağını anladığı için biz bundan sonraki süreçte milletimizin daha kadirşinas düşündüğünü bilerek oy vereceğine inanıyoruz. Biz ülkeyi yönetmek için varız, muhalefet olmayı hiçbir zaman olmayı arzu etmeyiz. Birileri illa muhalefet olmayı arzu ederse buyursun onlar muhalefet olmayı arzu etsinler. Biz iktidar olmak için bu milletin önüne gelmeye devam edeceğiz. AK parti bu millete de ümmete hizmet etmeye devam edecektir. Durmak yok yola devam.Bizim teşkilatta taşlar yerine oturmuş durumda. İlçeler dahil seçimlere hazırız. Zaten sürekli meydanlardayız ve yakında her yerde çalışmalarımızı hızlandıracağız. Seçim konusunda net bir tarih yok ama 15 ya da 22 Kasım olarak ifade ediliyor. Bizde her türlü hazırız” diye kaydetti.
“MHP İLE DE KURULACAK GİBİ GÖZÜKMÜYOR”
CHP ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasına rağmen son güne kadar çalışmaların devam edeceğini de belirten Saylar, şunları söyledi:
“Genel merkezimiz MHP ile tekrar zemin yoklayacaklar. Görünen o ki, pek MHP ile de kurulacak gibi gözükmüyor. MHP’nin kademelerindeki ülkemizi düşünerek, kendi kırmızı çizgilerini düşünerek yol hartalarını çizer ve milletimizin önünü açar. Şuan kamuoyunda ve Başkanımızın dediği gibi seçime doğru gidiyoruz, bizde buna hazırız. Adayların belirleme sürecini genel merkezimiz farklı bir şekilde gidebilir. Süre kısa olacak. Burada en önemli kıstas seçimi kimle kazanacağımız. İl il bütün çalışmalar bitti. Hangi kriter ve strateji izleneceği yönünde tüm hazırlıklar tamam ve erken seçim kararı alınınca bu kamuoyuna açıklanacak. Güney Doğu Anadolu bölgesinde seçim güvenliğinde daha fazla tedbir alınacağını öngörüyoruz ve il başkanları toplantısında bu konuşuluyor. PKK’nın ağır bir şekilde saldıracak gücü kalmadığından kalleşçe ve şerefsizce eylemler yapabilirler. Türk devleti ve Türk ordusu hep güçlüdür. Bunlara pabuç bırakmaz. Onlar istediği kadar bağırsın. Şehitler oldukça bizlerin yüreği yanıyor. Şehitlerimizin kanları yere kalmayacak ve en ağır şekilde hesabı da soruluyor.”
“ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAĞIZ”
Yapılacak olan erken seçimde tek başına iktidar olacaklarını da sözlerine ekleyen Saylar, “ Koalisyon süreçlerinde, hükümet kurulamayınca, kurulan hükümet nasıl yürüyecek. Ülkemizdeki insanlar bunu hesap etmeli. Biz iktidara gelmek istiyoruz ama diğerlerine baktığınızda HDP seçime gitmek istemiyor ve barajın altıma kalma korkusu var. Bu ülkede AK Parti düşmanlığı PKK ile kol kola gezenleri milletimiz iyi hesap etsin. Biz bu ülkeye hizmet ediyoruz. MHP zaten hiçbir zaman iktidar olmayı düşünmüyor, CHP’de 30’u geçememiş. O zaman AK Parti dışında da bu ülkeyi yönetmek için ortaya çıkan yok. Milletimiz şuan ki ortamı görerek elini vicdanına koyup ona göre sandıkta gidip oy vereceğini düşünüyoruz. AK Parti şuanda ülkeyi yönetmek için talip birileri de muhalefet olmak için talip. Karabük’te de 2-0 alacağımıza inanıyoruz” dedi.


Karabük’e 60 Yılda Gelen Yatırımı 13 Yılda getirdik
BEUN’da geleceğin eczacıları beyaz önlük giydi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) düzenlenen “2025-2026 Akademik Yılı Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni”, duygu dolu anlara sahne oldu. Geleceğin eczacı adayları beyaz önlüklerini giyerek sağlık alanındaki kutsal görevlerine ilk adımlarını atarken, programda öğrencilerin heyecanı ve ailelerin gururu salona yansıdı.
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ecz. Esra Geyikli, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı.
Genç eczacı adaylarının gurur günü
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, öğrencilerin beyaz önlük giyme heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, eczacılık mesleğinin insan sağlığı açısından taşıdığı büyük sorumluluğa dikkat çekti. Öğrencilerin uzun ve emek dolu bir eğitim sürecine adım attığını belirten Prof. Dr. Safi Öz, geleceğin eczacılarını tebrik ederek onların meslek hayatlarında bilimsel etik, vicdan ve insan sevgisini daima rehber edinmeleri gerektiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Eczacılık Fakültesine ve üniversiteye sunduğu desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Safi Öz, öğrencilerin nitelikli bireyler olarak yetişmesi adına sürdürülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Özölçer, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayarak öğrencilerin hayatlarında unutamayacakları anlamlı bir güne şahitlik ettiklerini ifade edip şu sözleri dile getirdi:
“Sözlerimin hemen başında; insan sağlığının korunması ve toplum sağlığının güçlendirilmesi adına büyük bir özveriyle görev yapan tüm eczacılarımızın ve eczacı adayı öğrencilerimizin 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum. Öğrencilerimizin beyaz önlüklerini giydikleri bu mutlu günde sizlerle bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bugün burada, öğrencilerimizin bu kutlu anına bizatihi şahitlik etmekten kıvanç duyuyorum. Böylesine anlamlı bir törende geleceğin eczacıları olacak öğrencilerimizin meslek aşkının ve aziz milletimize hizmet etme yolculuğunun ilk adımına birlikte tanıklık ediyoruz. Kıymetli öğrencilerimizin giydiği beyaz önlükler; sorumluluğun, merhametin ve insanlığa hizmet aşkının simgesidir. Çalışırken beyaz önlüklerinde oluşacak her bir leke; alın terlerinin, emeklerinin ve onurunun nişanesi olacaktır. Sözlerime son verirken; öğrencilerimize beyaz önlüklerini giyerek adım attıkları bu kutlu yolda üstün başarılar diliyorum.”
Beyaz önlükler alkışlarla giydirildi
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen beyaz önlük giyme töreninde öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Rektör Özölçer ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Ailelerin gurur ve mutluluğunun salona yansıdığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler, beyaz önlüklerini giydikleri anı uzun süre alkışlarla kutlarken, tören toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle devam etti.
Öğrenci çalışmaları büyük beğeni topladı
Beyaz önlük giyme töreninin ardından gerçekleştirilen “II. Mezuniyet Adım Adım Öğrenci Çalıştayı” kapsamında fuaye alanında Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı çalışmalar sergilendi. Öğrenci topluluklarının açtığı stantlar da katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuaye alanını ziyaret eden Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin bilimsel ve sosyal alandaki çalışmalarını takdir eden Rektör Özölçer, gençlerin ortaya koyduğu üretkenliğin ve akademik vizyonun üniversitenin geleceği adına büyük umut verdiğini ifade etti.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, öğrencilerin sergilediği çalışmaların incelenmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.


