Reklam
Reklam

Bakan Kacır: “2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sistemi devreye alınacak”

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 00:05 tarihinde yayınlandı
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı 2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sistemini devreye alacaklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla Karabük’e 205 proje için 557 milyon lira katkı sağladıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde daha nitelikli ve yüksek katma değerli üretim konusunda demir çelik sektöründe yeni adımlar atacaklarını ifade eden Kacır, “Yine orman ürünlerinde, enerjide ve mobilya sektörlerinde Karabük’ü çok daha güçlü şekilde destekleyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan edeceği 2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sisteminin devreye alınacağını aktaran Kacır, “Yeni yatırım teşvik sisteminin en önemli unsurlarından biri yerel kalkınma hamlesi olacak. Bu çerçevede her şehrimizde dört başlığa stratejik teşvik vereceğiz. Yani halihazırda altıncı bölge illerimizde verdiğimiz teşvikten daha ileri teşvikler sunacağız. Bu başlıklar bu şehirlerin sahip olduğu potansiyeli ekonomik değere dönüştürmeye dönük başlıklar olacak. Burada da hem metal sektöründe hem ahşap ürünleri alanında yerel kalkınma hamlesi eliyle inşallah Karabük’te yeni yatırımlara güç kazandırmayı amaçlıyor olacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

yenice belediyesi arac filosunu guclendirdi XI8FUZvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin