Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 00:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Kacır: “2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sistemi devreye alınacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı 2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sistemini devreye alacaklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla Karabük'e 205 proje için 557 milyon lira katkı sağladıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde daha nitelikli ve yüksek katma değerli üretim konusunda demir çelik sektöründe yeni adımlar atacaklarını ifade eden Kacır, "Yine orman ürünlerinde, enerjide ve mobilya sektörlerinde Karabük'ü çok daha güçlü şekilde destekleyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan edeceği 2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sisteminin devreye alınacağını aktaran Kacır, "Yeni yatırım teşvik sisteminin en önemli unsurlarından biri yerel kalkınma hamlesi olacak. Bu çerçevede her şehrimizde dört başlığa stratejik teşvik vereceğiz. Yani halihazırda altıncı bölge illerimizde verdiğimiz teşvikten daha ileri teşvikler sunacağız. Bu başlıklar bu şehirlerin sahip olduğu potansiyeli ekonomik değere dönüştürmeye dönük başlıklar olacak. Burada da hem metal sektöründe hem ahşap ürünleri alanında yerel kalkınma hamlesi eliyle inşallah Karabük'te yeni yatırımlara güç kazandırmayı amaçlıyor olacağız" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.