Karabük'e 3000 Kişilik Yeni Fakülte - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Aralık, 2024 19:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’e 3000 Kişilik Yeni Fakülte

Karabük Belediyesi ve Karabük Üniversitesi’nin ortak çalışmasıyla şehrimize büyük bir yatırım daha kazandırılıyor.

Yaklaşık altı aylık planlama ve koordine sürecinin sonunda bugün bir araya gelen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli yeni bir fakülte açılması için karara vardı.

Karabük’ün kalbi canlanacak

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, il merkezine yapılacak yeni fakültenin sadece bir eğitim yuvası olmayacağını aynı zamanda şehir hayatına hareketlilik getirecek bir merkez haline geleceğini ifade etti.

Fakülte yerinin belediye tarafından sağlanacağının altını çizen Çetinkaya, “Çarşı merkezinde ki yer tahsisi ile başlayacak ve ilk etapta 3 bin kapasiteli olacak bu fakülte, şehir merkezimizin cazibesini artırırken, hemşerilerimiz ve esnaflarımız için büyük bir ekonomik ve sosyal katkı sağlayacak. Yeni fakülte, Karabük’ümüzü gençliğin merkezi ve bilimin yuvası haline getirecek.”

Fakülte için emek harcayan herkese teşekkür eden Çetinkaya, şöyle devam etti:

“Bu önemli girişimde bizlere desteğini esirgemeyen milletvekillerimiz Sayın Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanımız Sayın Ferhat Salt’a, ayrıca bu süreçte birlikte çalıştığımız Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fatih Kırışık’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Bu yeni fakültemizin şehrimize, hemşerilerimize ve esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Karabük’ün geleceği için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluspor adana demirspor macinin ardindan Y9en5bH2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Boluspor – Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında oynanan Boluspor-Adana Demirspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 36. haftasında Boluspor, sahasında Adana Demirspor’u 6-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Boluspor Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak, farklı galibiyetten ve ligde kalmayı garantilemekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Rakiplerini hafta içi iyi analiz ettiklerini belirten Dinçbudak, “Öncelikle kazanarak ligi iyi bir yerde bitirdiğimiz için memnunuz. Adana Demirspor genç bir takım, iyi mücadele ediyor. Burada bir sürpriz olmaması adına rakip takımın analizini yaptık. Özellikle savunmayı önde kurdukları için arkalara uzun toplarla, sürpriz koşularla golleri bulup rahatlamak istiyorduk. Bunu da oyuncularımız uyguladı ve 6-0 gibi net bir skorla maçı kazandık” dedi.

“Boluspor’a yakışan Süper Lig’dir”

Sezon boyunca inişli çıkışlı süreçler yaşadıklarını ifade eden Dinçbudak, “Play-off kovalama ortamı yakalamıştık ama yaşanan olumsuzluklardan dolayı ligin sonunu biraz sıkıntılı geçirdik. Önemli olan ligin sonunda aynı ligde yola devam etmek. Boluspor köklü bir camia. Geçmişte önemli oyuncular çıkarıp Süper Lig’de dahi mücadele etti. Yakışan bir üst lig, Süper Lig aslında. Ancak bunun için iyi bir yapılanma ve ciddi bir destek gerekiyor. Özellikle stadın bir an evvel yapılması en önemli konu, seyircisiz bu iş olmuyor. İnşallah en kısa sürede stadımız yapılır ve doğru planlamalarla takım Süper Lig’e çıkar” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizin durum değerlendirmesini yapacağız”

Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Hilmi Bozkurt ise rakiplerini tebrik ederek, kalan haftaları hasarsız atlatmak istediklerini söyledi. Genç ağırlıklı bir kadroyla sahada olduklarını vurgulayan Bozkurt, “Adana Demirspor kulübü olarak Boluspor’u tebrik ediyoruz. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Biz de gençlerimizle ligin sonlarına doğru kazasız belasız ligin bitmesini bekliyoruz. Gelecek yılla ilgili de gençlerimizin durum değerlendirmesini birkaç gün içinde yapıp, gelecek sezona neler yapabiliriz ona bakacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin