AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Karabük’ün 2020 yılı KÖYDES ödeneğinin 25 milyon 735 bin 689 TL olduğunu açıkladı.
Başkan Altınöz, 2020 yılı yatırım programı kapsamında Karabük’e 25 milyon 735 milyon 689 TL KÖYDES ödeneği ayrıldığını bildirdi. 2005 yılından bu yana proje kapsamında Karabük’e 196 milyon 500 bin TL KÖYDES ödeneğinin yapıldığını ifade eden Altınöz, “2020 yılı KÖYDES ödeneklerinin il ve ilçelerine göre dağılımına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez İlçeye 4 milyon 673 bin 050 TL, Eflani İlçesine 4 milyon 789 bin 614 TL, Eskipazar İlçesine 3 milyon 652 bin 718 TL, Ovacık İlçesine 3 milyon 422 bin 880 TL, Safranbolu İlçesine 5 milyon 368 bin 850 TL, Yenice İlçesine 3 milyon 828 bin 577 TL, ödenek tahsis edildi” dedi.
KÖYDES projesi ile köylerde alt yapı, yol ve içme suyu çalışmalarını başarı ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Altınöz, “Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın daha müreffeh bir hayat sürebilmelerinin yolunu açtıklarını, 2020 yılında ayrılan kaynakla da çalışmalara devam edilecek. Karabük’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.
STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın birinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve müracaat süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.
Düzenlenen eğitimin değerine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği üzere odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir ortaya geliyoruz. Yılın birinci eğitimi de bunlardan biri. İştirakçiler düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal takviye sağlar. Bilhassa, pazar oluşturabilecek yahut büyük ölçekte dönüştürücü tesir oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın maksadı teknolojik yahut iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken evre projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin global pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Dal sonlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler üzere faaliyetler için finansman, sermaye takviyesi, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim dayanağı sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir ortaya gelmeye devam edeceğiz” dedi.