Ramazan Öztürk tarafından
22 Ocak, 2024 15:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük, Yatırım Programında Yok Sayıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı Resmî Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yatırım programında, 12 bin 41 projeye 1 trilyon 7 milyar liralık ödenek tahsisi yapıldı. Bu kapsamda sağlanacak dış kredi miktarı ise 1.1 trilyon TL olarak öngörülürken, 2024 yılı programına 4 bin 108 yeni proje dahil edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan 2024-2026 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi'ne göre, tasarruf tedbirleri kapsamında, zorunlu haller dışında 2024 yılı Yatırım Programı'na yeni proje alınmayacak. 2024 Yılı Yatırım Programı’nda Karabük ise adeta yok sayıldı. Yayımlanan resmi programda, Karabük ili için önceki yıllarda tamamlanmayan 4 proje yer alırken, yeni hiçbir proje yer verilmemesi dikkat çekti. Önceki yıllarda yatırım programına alınan fakat tamamlanmayan projelerin tamamlanması için ödenek ayrılırken, iktidar 2024 yılı için Karabük’e yeni proje yapılmasını öngörmedi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay bu duruma tepki göstererek,  “İktidar ilimizi yok saydığı gibi, demir çeliğin başkenti Karabük’ümüze adeta üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Bunu 2024 Yılı Yatırım Programında da net bir şekilde görmekteyiz. İktidar partisine rekor oylarla destek veren Karabüklü hemşehrilerimiz iktidardan gerekli yatırımları alamamaktadır. İktidar Karabük’ü istihdam artırıcı projelerden, kentimizi büyütecek ve kalkındıracak projelerden mahrum bırakmaktadır. Bu durum asla kabul edilemez. CHP olarak Karabük’ün kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu şehrin milletvekili olarak ben de kentimize yatırım gelmesi için var gücümle çalışmayı sürdüreceğim" dedi. (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin