Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ocak, 2024 19:35 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Vergi Tahsilatında Sonuncu Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye’deki vergi tahsilatına ilişkin veriler paylaşıldı. Bakanlığın ilanıyla birlikte, vergi tahsilatının en yüksek ve en düşük olduğu şehirler belli oldu.

Türkiye’de 2023 yılı süresince 4,5 trilyon liralık vergi tahsilatı yapıldığı bunun 2,1 trilyonunu İstanbul’un ödediği öğrenildi. Vergi tahsilatının en yüksek olduğu il Kocaeli, en düşük il ise Karabük oldu. Türkiye genelinde vergi borcunu ödeme oranı yüzde 83.7 olarak kayıtlara geçti.

En düşük il Karabük

Vergi tahsilat oranı Tekirdağ’da yüzde 59.2, Yozgat’ta 50.4 ve Karabük 44,4 oranla son sırada yer aldı.

Tahsilat oranı düşük olan diğer iller ise şu şekilde sıralandı; Ardahan, Gümüşhane, Kilis, Çankırı olarak sıralandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
w 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Haziran, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0

İstanbul Pendik’e Yeniceli Muhtar

İstanbul Pendik Bahçelievler Mahallesi’nde eski muhtarın vefatının ardından gerçekleştirilen ara seçimde mahalle sakinlerinin tercihi Serpil Berak’tan yana oldu. Yeniceli nüfusuna kayıtlı olan Berak, seçimde aldığı 600 oyla mahallenin yeni muhtarı seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği seçim sürecinde oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandıklar açıldı ve oy sayımı gerçekleştirildi. Sayım sonuçlarının resmi tutanaklarla ilan edilmesiyle birlikte Serpil Berak’ın muhtarlığı kesinleşti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından mahallede yeni bir dönem başlarken, vatandaşların gözü de yeni muhtar Serpil Berak’ın hayata geçireceği hizmet ve projelere çevrildi. Mahalle sakinleri, Berak’ın önümüzdeki süreçte Bahçelievler Mahallesi’nin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmesini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin