Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Valisi Yavuz:”Ovacık ve Safranbolu’daki yangınları kısmen kontrol altına aldık”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ovacık ve Safranbolu ilçelerinde çıkan orman yangınlarıyla son durumu açıkladı. Vali Yavuz, yangınların her iki bölgede de kısmen kontrol altına alındığını, ancak bazı alanlarda yangının hala devam ettiğini belirtti.
Vali Yavuz, yaptığı açıklamada "Bugün öğleden sonra, yaklaşık 15.00 sularında hem Ovacık ilçemizde Alınca köyümüz sınırları içinde hem de Safranbolu ilçemizin Ovacuma tarafındaki Ulu Yayla mevkiinde iki orman yangınımız çıktı. İki yangınımızı da hem Orman İşletme Müdürlüklerimize bağlı arazözlerimiz, su tankerlerimiz, belediyelerimize ait, Özel İdaremize ait ve diğer kurumlarımıza ait araçlarımız müdahale ediyor. Ovacık’ta şu ana kadar yaklaşık 17-18 hektarlık bir alanda ormanımız zarar gördü. Safranbolu Ovacuma Ulu Yayla mevkiinde ise yaklaşık 5 hektarlık bir alanda örtü yangını meydana çıktı. Ovacık’taki yangınımız iki uç noktada devam ediyor, diğer alanlar arkadaşlarımızın gayretli ve özverili müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz. Fakat iki uç noktadaki tepe yangını zaman zaman örtü altı yangını şeklinde devam ediyor" dedi.
Yangınlar sonucunda Safranbolu’da 3 evin zarar gördüğünü ve 2 büyükbaş hayvanın telef olduğunu ifade eden Vali Yavuz, yerleşim yerlerine ilişkin şu an için herhangi bir can kaybı ya da yaralanma durumu olmadığını belirtti. Ovacık’ta ise can ve mal kaybı yaşanmadığını ekledi. Vali Yavuz, yangınla mücadele eden tüm ekiplerin fedakarca çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
"Diğer taraftan yerleşim yerlerimize sirayet eden Ovacık’ta herhangi bir sıkıntı yok. İki köyümüze yakın ve Beydini ve Alınca ikisine de yaklaşık kuş uçuşu 1-2 kilometre mesafede. Oralarda da tedbirlerimizi aldık. Gerçekten orman işletme müdürlüklerimize, belediyelerimize ve diğer kurumlarımıza ait araç ve personeller, ilk andan itibaren yangınlara müdahale ediyor. Şu anda gecenin bu saatinde, hortum çekerek, su indirerek, tepe yangını olan iki noktaya müdahale ediyorlar. Hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah bu iki noktadaki yangınımızı kısa sürede kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başlarız" diye konuştu.
Yangınların kontrol altına alınmasında rüzgarın etkisine de dikkat çeken Vali Yavuz, rüzgarın zaman zaman yangının yayılmasına neden olduğunu, ancak şu anda rüzgarın sakinleştiğini ve bu durumu fırsata çevireceklerini aktardı. Yavuz, "Tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve en kısa sürede yangını kontrol altına almayı ümit ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
28 Temmuz, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz’dan Yangın Bölgesine Ziyaret

Karabük'te  devam eden orman yangınlarından etkilenen vatandaşları ziyaret eden Vali Mustafa Yavuz, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt ile birlikte geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü yapısıyla her zaman milletinin yanında olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, yangınlardan zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin en kısa sürede giderileceğini ve zarar ve hasar tespit çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü ifade etti.

Koordinasyon Merkezlerinde süreci yerinde takip eden Vali Mustafa Yavuz, yangın söndürme çalışmalarına katılan orman işçileri, orman muhafaza memurları, sağlık personeli, AFAD, jandarma, itfaiye ve diğer görevli ekiplerle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Sahada görev yapan personelin; temel gıda maddeleri ve lojistik destek ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasında aktif rol üstlenen Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını da yerinde inceledi.

Vali Yavuz, özveriyle görev yapan orman teşkilatı mensupları, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personeller,  Kızılay ekipleri, gönüllü sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür ederek, bu büyük dayanışmanın milletimizin zor zamanlarda nasıl kenetlendiğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahada olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Yavuz, “Bu zor günleri hep birlikte, kararlılıkla, birlik ve dayanışma içinde aşacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin