karabuk
İmsak 05:54
Güneş 07:19
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:45
Yatsı 20:05
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
fqfqfq
Haber Merkezi tarafından
30 Aralık, 2025 12:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Valiliğinden Rekor Açıklaması

Karabük Valiliği, il merkezinde ölçülen kar kalınlığında yeni bir rekor kırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Karabük merkezinde 19 Ocak 2022 tarihinde ölçülen 70 santimetrelik kar kalınlığı, 26 Aralık 2025 tarihinde başlayarak aralıksız devam eden yoğun kar yağışının ardından 75 santimetreye ulaştı. Böylece il merkezinde son yılların en yüksek kar kalınlığı yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışına karşı Valilik koordinesinde ilgili kurumlar tarafından çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Valilik bünyesinde oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından takip edilen çalışmalarda, ulaşımın aksamaması, kamu hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ekiplerin 7/24 esasına göre sahada görev yaptığı ifade edildi.

Yetkililer, vatandaşların yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda karla mucadele suruyor lIlX1Gaq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’da karla mücadele sürüyor

Trabzon’da il genelinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşların ulaşımda mağduriyet yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kar nedeniyle kapanan 83 mahalle yolunun 69’u ulaşıma açılırken, kapalı olan 14 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında sahada yoğun bir mesai yürütüyor. Çalışmalara 63 personel katılırken, 36 iş makinesi ile 6 destek aracı (pikap, kamyon ve tuzlama araçları) görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yol açma ve kar temizleme faaliyetleri kesintisiz şekilde sürdürülüyor.
Karla mücadele çalışmalarında diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerine ulaşımı öncelikli olarak sağlanıyor. Elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde ise trafo yollarının açılması için Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleriyle koordineli çalışma yürütülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, il genelindeki ana arterlerde herhangi bir kapanmanın yaşanmadığı belirtilirken, çalışmaların mahalle ve tali yol güzergahlarında yoğunlaştığı ifade edildi. Çığ riski bulunan bölgelerde ise çalışmaların kontrollü şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin