Karabük Valiliğinden cinayetle ilgili açıklama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Eylül, 2023 16:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Valiliğinden cinayetle ilgili açıklama

Karabük’te boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Özlem Küçükyılmaz’ın, polise sığınma talebinde bulunduktan sonra tedbir kararı süresince, kocasıyla iletişim içerisinde oldukları ve görüştükleri belirlendi.
Karabük Valiliği, Özlem Küçükyılmaz ile annesi Nazife Çetingök’ün evlerine gittikleri sırada boşanma aşamasındaki eşi Hasan Küçükyılmaz tarafından öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Açıklamada 112 ihbar hattı ile KADES uygulamasına anne ve kızı tarafından yapılan herhangi bir çağrının bulunmadığı belirtildi.

“Tedbir kararı süresince iletişim içerisinde oldukları ve görüştükleri bilgisi edinilmiştir”
Öldürülen Özlem Küçükyılmaz’ın farklı tarih ve zamanlarda İl Emniyet Müdürlüğü’ne eşi Hasan Küçükyılmaz hakkında müracaatlarının olduğu ve 16 Kasım 2022 tarihinde sığınma talebinde bulunduğunun ifade edildiği açıklamada, “Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi İl Kabul Birimine yerleştirildiği, yerleştirdikten kısa bir süre sonra verdiği dilekçesinde kendi isteğiyle il dışında yaşayan kızın yanına gitmek istediğini beyan ederek yerleştirmiş olduğu kuruluştan ayrıldığı, maktul Özlem Küçükyılmaz’a elektronik kelepçe uygulamasının değerlendirilmesi için detaylı bilgilendirme yapılmasına rağmen bu talebi 6 Temmuz 2023 tarihinde reddettiği tespit edilmiştir. Yapılan tedbir izleme ve takip süresinde Özlem Küçükyılmaz’ın, eşi Hasan Küçükyılmaz ile tedbir kararı süresince iletişim içerisinde oldukları ve görüştükleri bilgisi edinilmiştir” denildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Özlem Küçükyılmaz’a 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun bünyesin hizmet modellerinin aktarıldığının yer aldığı açıklamada, “Kadın konukevi hizmetinden yararlanabileceği, kadın konukevi hizmetinden yararlandığı süre içerisinde hakkında gizlilik karar alınıp farklı bir şehre nakil sürecini değerlendirilebileceği belirtilmiş olmakla birlikte 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun dahilinde herhangi bir hizmet modeli talebinde bulunmamıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin