Karabük Üniversitesi, öğrenci, personel ve halk sağlığını koruma amacıyla her türlü riske karşı gerekli önlemleri almak için titizlikle çalıştığını duyurdu.
Üniversite, bu sorumluluğu devletin ilgili kurumlarıyla koordineli olarak yerine getirdiğini ve Dünya Sağlık Örgütü'nün en son açıklamalarını yakından takip ederek hareket ettiğini belirtti.
Rektörlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Karabük Üniversitesi olarak, öğrencilerimizi, personelimizi ve halkımızı, sağlık başta olmak üzere her türlü risklere karşı korumak için daima sorumluluk bilinci ile hareket etmekte, devletimizin ilgili kurumları ile koordineli olarak çalışarak gerekli önlemleri titizlikle almaktayız.Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından yapılan son açıklamalar ve gelişmeler doğrultusunda da Karabük Üniversitesi, süreci yakından takip etmekle birlikte Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü gibi ilgili resmi kurumlarla koordineli olarak hareket etmektedir.Uluslararası öğrencilerimiz de dâhil tüm öğrencilerimiz gibi toplum sağlığını tehdit edecek herhangi bir duruma karşı titizlikle izlenmekte ve geçmişte olduğu gibi Sağlık Bakanlığı'nın ve ilgili kurumların talimatlarına ve tavsiyelerine uygun şekilde hareket edilmektedir. Karabük Üniversitesi olarak, bu hususta gereken önlemleri ilgili birimlerle koordineli şekilde almakta, mensuplarının, öğrencilerinin ve halkımızın sağlığını koruması hususunda büyük bir hassasiyet göstermekteyiz."
Karabük Üniversitesi, bu süreçte mensuplarının, öğrencilerinin ve halkın sağlığını koruma konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirterek kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.
Kastamonu’da iş makinesi yüklü tır şarampole devrildi: 1 yaralı
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde iş makinesi yüklü tırın şarampole devrildiği kazada şoför yaralandı.
Kaza, Bozkurt ilçesi Bozkurt-Kastamonu karayolu 8. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, S.S. yönetimindeki, asfalt serme makinesi taşıyan 06 FU 7591 plakalı tır, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda şarampole devrildi. Şarampole tırın şoförü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve sıhhat gruplarının çalışmasıyla araçtan çıkartılan yaralı, Bozkurt Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.