blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2025 10:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesinden Gebze Teknik Üniversitesine güçlü iş birliği adımı

 Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindeki heyet, Gebze Teknik Üniversitesi’ni (GTÜ) ziyaret ederek iki üniversite arasında akademik iş birliklerini güçlendirecek temaslarda bulundu.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı makamında ziyaret eden Rektör Kırışık ve KBÜ heyeti, eğitim, araştırma, öğrenci değişimi ve teknoloji odaklı projelerde iş birliği olanaklarını değerlendirdi.

Toplantıda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin akademik gelişimi, ulusal ve uluslararası başarıları ile stratejik hedeflerine ilişkin bir sunum yaptı. Kırışık, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) raporlarına göre Karabük Üniversitesinin altı farklı kategoride Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında yer aldığını belirterek, "Üniversitemiz Tarımsal ve Biyolojik Bilimlerde Türkiye birincisi, Makine Mühendisliği alanında ise Türkiye ikincisi konumundadır." dedi.

Rektör Kırışık ayrıca, Karabük Üniversitesinin URAP, SCImago ve THE gibi uluslararası sıralamalarda önemli yükselişler kaydettiğini, Erasmus programında 144 üniversite arasında 18’inci sırada yer aldığını, 102 Teknofest takımıyla Türkiye genelinde rekor katılım sağladığını ve TÜBİTAK destekli 30 milyon TL bütçeli Milli Teknoloji Atölyesi projesiyle araştırma altyapısını güçlendirdiklerini vurguladı.

Sunumda, Karabük Üniversitesinin son dönemde hayata geçirdiği Sosyalfest, Sağlıkfest ve Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) gibi büyük ölçekli bilimsel ve toplumsal projelerin Türkiye genelinde örnek alınan modeller haline geldiği ifade edildi.

Ziyaret kapsamında KBÜ heyeti, Gebze Teknik Üniversitesi yerleşkesinde akademik birimler ve laboratuvarlarda incelemelerde bulunarak GTÜ’nün fiziki altyapısı ve araştırma imkânları hakkında bilgi aldı. Görüşmelerde iki üniversitenin yöneticileri, araştırma merkezlerinden öğrenci değişim programlarına kadar birçok alanda ortak projeler geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretin sonunda, iki üniversite arasında kalıcı bir iş birliği platformu kurulması kararlaştırıldı.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2026 13:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Erkek Voleybol Takımı’ndan  yeni sezon hazırlıkları

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erkek Voleybol Takımı, Kastamonu’da düzenlenecek olan 2025–2026 Voleybol Sezonu Erkekler Bölgesel Lig Grupları müsabakaları öncesinde hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Yenişehir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen antrenman, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Şube Müdürü ve Kulüp Başkanı Lokman Mollaoğulları tarafından yerinde takip edildi. Antrenman sonrası takımın çalışmaları hakkında Antrenör Eren Yenilmez’den bilgi alan İl Müdürü Güven, sporcularla bir araya gelerek moral ve motivasyon konuşması yaptı.

Takımın disiplinli ve özverili bir çalışma temposu içerisinde olduğunu belirten İl Müdürü Coşkun Güven, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:
“Hedefimiz, Karabük’ü en iyi şekilde temsil ederek 2. Lig yolunda önemli bir başarı elde etmektir. Sporcularımıza ve teknik ekibimize güvenimiz tamdır.”

Antrenör Eren Yenilmez ise hazırlık sürecinin verimli geçtiğini vurgulayarak, sezon öncesinde takımın hem fiziksel hem de teknik açıdan en üst seviyeye ulaşması için yoğun bir çalışma programı uyguladıklarını ifade etti. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erkek Voleybol Takımı, sürdürülen bu hazırlıklarla birlikte yeni sezona güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin