blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesi’nden dezavantajlı yetişkinlere istihdam fırsatı

Karabük Üniversitesi dezavantajlı yetişkinler için çevreci ve yenilikçi bir istihdam projesine imza attı.
Karabük Üniversitesi koordinatörlüğünde, Türkiye Beyaz Ay Derneği iş birliğiyle dezavantajlı bireylerin mesleksel hünerler kazanarak iş gücüne iştirakini artırmayı amaçlayan milletlerarası bir proje hazırlandı.
"Dezavantajlı Yetişkinler için Çevreci ve Yenilikçi İstihdam Fırsatı: Dokumacılık Atıkları ile Klasik El Sanatları Uygulamaları" başlıklı Erasmus+ KA210 projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi ve 60 bin avro hibe dayanağı almaya hak kazandı.
Projeyi Karabük Üniversitesi Sanayi Mühendisliği Kısmı, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Kısmı ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından hazırladı.
Proje bünyesinde atık dokuma eserlerinin sürdürülebilir üretim süreçlerine entegrasyonu sağlanacak. Ayrıyeten çevresel tesirlerin araştırılması ve ekonomik geti rilerin kıymetlendirilmesi için de milletlerarası bir kitap hazırlanacak.
Proje ortakları ortasında İtalya’dan EUproject, Fransa’dan Esprit Educatif, Romanya’dan Asociatia Pentru Educatie Si Formare Asef Bacau ve Türkiye’den ise İstanbul Sultangazi Halk Eğitimi Merkezi yer alıyor.
Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinden Mühendis Yılmaz Olcay’ın yürütücülüğünü üstlendiği projede araştırmacılar Doç. Dr. Çağrı Sel, Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Özcan ve Öğr. Görevlisi Dilek Çelik bulunuyor. Proje grubu iştirakçi ülkeler ortasında bilgi ve tecrübe paylaşımını teşvik ederek, dezavantajlı bireylerin mesleksel eğitimine yönelik yenilikçi tahliller geliştirilmesine öncülük edecek.
Proje çerçevesinde, dokumacılık atıklarıyla klasik el sanatlarının nasıl birleştirilebileceği konusunda eğitimler, atölye çalışmaları ve uygulamalı programlar düzenlenecek. Ayrıyeten, elde edilen eserlerin toplumsal girişimcilik modeliyle pazarlanması hedeflenerek, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik sağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te yolda koşan ayı kamerada

Karabük’ün Eflani ilçesinde yolda koşan ayı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
İlçeye bağlı Ovaşeyhler Köyü yolunda ilerleyen vatandaşlar, bir müddet önlerinde koşan ayıyı görünce o anları kaydetti. Ayının dakikalarca araç önünde koştuğu anlar imajlara yansırken, kaydı yapanların "Dayı buradan Antalya’ya gidilir mi?" şeklindeki esprili sözleri gülümsetti.
Ayı bir müddet sonra gözden kayboldu. O anların imajları toplumsal medyada da ilgi gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin