Karabük Üniversitesinde “Erasmus Days” Heyecanı Başladı - Karabük Haber Postası
gq
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Ekim, 2025 12:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinde “Erasmus Days” Heyecanı Başladı

KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “Erasmus Days” etkinliklerinde öğrencilere yurt dışında eğitim ve staj fırsatları tanıtıldı.

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) öğrencilerin uluslararası değişim programlarına ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen “Erasmus Days” etkinlikleri başladı.

KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 13–18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerin ilk gününde, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi girişlerinde bilgilendirme stantları açıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlarda Erasmus+ programının amacı, kapsamı, başvuru süreçleri ve sağladığı fırsatlar hakkında bilgi verildi.

Etkinlikler kapsamında öğrencilere, Erasmus+ ile yurt dışında eğitim ve staj imkânlarından nasıl yararlanabilecekleri anlatılırken, programın akademik, kültürel ve kişisel gelişime sunduğu katkılara dikkat çekildi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca, Universiti Utara Malaysia (UUM) öğretim üyesi Prof. Dr. Huda Ibrahim tarafından “Introducing School of Computing of UUM” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesinde düzenlenen seminerde Prof. Dr. Ibrahim, Universiti Utara Malaysianın bilişim alanındaki akademik yapısı, araştırma faaliyetleri ve uluslararası iş birliği fırsatları hakkında bilgi verdi.

Erasmus KA171 Ders Verme Hareketliliği kapsamında Karabük Üniversitesine gelen Mısır Benha Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdelfattah Selim ile Ürdün Al-Balqa Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Rafi Al-Njadat da etkinliklere katılarak deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Programın ilk günü, Ayyıldızlı Stadyum bölgesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
8fa904a0 0c3b 4268 af5e a3a5ea46ac51
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
10 Nisan, 2026 09:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Zemin mi çöküyor, yoksa akıl mı..?

Karabük’te yaşananlar artık bir “zemin sorunu” değil.

Bu, açık ve net bir yönetim zaafıdır.

Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde başlayan süreç aslında hepimizin bildiği o klasik hikâyenin yeni bir versiyonu: Önce bir inşaat başlar, sonra çatlaklar oluşur, ardından “inceleme başlatıldı” açıklamaları gelir…

Ve en sonunda iş ciddiye bindiğinde tahliyeler başlar.

Nitekim öyle de oldu.

Karabük Valisi Oktay Çağatay’ın ikamet ettiği Valilik Konutu boşaltılıyor. Bu, sıradan bir gelişme değildir.

Bu, “tehlike artık görmezden gelinemiyor” demektir.

Şimdi soralım:
Devletin en üst yerel yöneticisinin kaldığı bina bile risk altındaysa, bu şehirde kim güvende?

Asıl mesele şu: Bu noktaya nasıl gelindi?
Heyelan riski taşıdığı bilinen bir bölgede nasıl olur da yeni bir konut projesine onay verilir?
Zemin etütleri gerçekten yapıldı mı, yoksa prosedür tamamlamak için mi hazırlandı?
Ve en kritik soru: Bu izinleri verenler bugün neredeler?

Üstelik tehlike tek bir binayla sınırlı değil.

Aynı bölgede Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bulunuyor.

Hemen üst kesimlerde KYK Yurtları var.

Yani risk, sadece bir yapıyı değil; birden fazla kamu kurumunu ve koskoca bir mahalleyi ilgilendiriyor.

Ama biz ne yapıyoruz?
Önce izin veriyoruz.
Sonra çatlakları izliyoruz.
Ardından “önlem alıyoruz.”

Bu bir yönetim refleksi değil, bu gecikmiş paniktir.

Her şey olup bittikten sonra devreye giren denetim mekanizmasının kimseye faydası yok.

Denetim, felaket kapıya dayandığında değil; ilk kazma vurulmadan önce yapılır.

Bugün Valilik Konutu boşaltılıyor. Yarın ne olacak?
Bir okul mu? Bir yurt mu? Bir apartman mı?

Bu soruların cevabını kimse bilmek istemez.

Ama bu soruların sorulması bile aslında gerçeği ortaya koyuyor:
Ortada ciddi bir ihmal ihtimali var.

Bu şehir kaderine terk edilemez.
Bu sorular cevapsız bırakılamaz.
Ve en önemlisi, bu iş “oldu bitti”ye getirilemez.

Çünkü mesele sadece çatlayan toprak ya da asfalt değil…