Reklam
Reklam

Karabük Üniversitesinde Bütünleşik Yüksek Lisans Başvuruları Başladı

Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Ocak, 2026 11:39 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi, başarılı lisans öğrencilerine akademik kariyere kesintisiz geçiş imkânı sunan Bütünleşik Yüksek Lisans Programı kapsamında başvuruları almaya başladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), akademik başarıyı teşvik eden eğitim modelleriyle öğrencilerine yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü koordinasyonunda yürütülen Bütünleşik Yüksek Lisans Programı için başvuru süreci başladı. Programa başvurular 12–23 Ocak 2026 tarihleri arasında alınacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgili kararları doğrultusunda hayata geçirilen Bütünleşik Yüksek Lisans Programı, Karabük Üniversitesinin araştırma odaklı ve bütüncül eğitim anlayışı kapsamında uygulanıyor. Program sayesinde başarılı lisans öğrencileri, lisans eğitimleri sürerken yüksek lisans dersleri alarak mezuniyet sonrasında kesintisiz biçimde lisansüstü sürece geçiş yapabiliyor; bu yapı akademik kariyer planlamasında erken yönlendirme ve zaman avantajı sağlıyor.

Başvuru Koşulları

Programa başvuracak adayların, ilgili yarıyılları başarıyla tamamlamış olmaları, en az 3,00 genel not ortalamasına sahip bulunmaları ve herhangi bir disiplin cezası almamış olmaları gerekiyor. Başvurular yalnızca birinci öğretim tezli programlarla sınırlı tutulurken, yerleştirme işlemleri lisans başarı sıralaması esas alınarak gerçekleştiriliyor. Kontenjanlar, ilgili lisansüstü programların kapasite ve oranları doğrultusunda belirleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin