blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 12:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi, Türk Dünyası ile Bağlarını Güçlendiriyor

 Karabük Üniversitesi, Erasmus+ KA171 hareketlilik programı çercevesinde uluslararası akademik iş birliklerini artırmaya devam ediyor.

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Asım Aydın, 2024 KA171 projeleri çerçevesinde Kazakistan’daki L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesinde akademik faaliyetlerde bulundu.

Dr. Aydın, Kazakistan'daki üniversitenin akademik ve idari birimlerini ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında, Karabük Üniversitesi ile L.N. Gumilyov Avrasya Millî Üniversitesi arasında yeni iş birliği fırsatları değerlendirildi. Dr. Aydın, üniversitenin öğrencilerine Necip Fazıl Kısakürek’in eserleri üzerine dersler vererek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaretin bir diğer önemli boyutu, L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi akademik personeline yönelik düzenlenen seminer oldu. Seminerde, Karabük Üniversitesinin akademik yapısı, araştırma yöntemleri ve akademik yazım süreçleri hakkında bilgi verildi.

Ayrıca, Dr. Aydın, Nazarbayev Üniversitesinde düzenlenen uluslararası bir konferansa katılarak küresel akademik eğilimler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Astana’daki Yunus Emre Enstitüsüne yapılan ziyaret ise, Türkiye-Kazakistan kültürel ve eğitim iş birliğini güçlendirme amacı taşıdı.

Karabük Üniversitesi, 2024 KA171 projelerinin başarılı bir şekilde uygulanmasıyla akademik ve kültürel iş birliklerini küresel ölçekte daha da güçlendiriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akçakoca’da denize girilmemesi kararı alındı

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde olumsuz hava ve deniz kaideleri nedeniyle Kaymakamlık denize girilmemesi istikametinde karar verdi.
Akçakoca Kaymakamlığı toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda denize girilmemesi kararı alındığını bildirdi. Açıklamada, "Olumsuz hava ve deniz kuralları nedeniyle; Kaymakamlığımızca 26 Temmuz 2025 tarihinde saat 14.30 prestijiyle Akçakoca ilçemizdeki tüm plaj ve kıyılarda denize girilmemesi tarafında karar alınmıştır. Can güvenliği nedeniyle vatandaşlarımızın denize girmemeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini değerle rica ediyoruz" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin