Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2023 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Rektörü Kim Olacak?

Karabük Üniversitesinin yeni Rektörünün kim olacağı ile ilgili belirsizlik devam ederken, mevcut Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın görev süresi 24 Mayıs itibariyle sona erdi

Karabük Üniversitesinin yeni Rektörünün kim olacağı Karabük genelinde merak konusu haline geldi. 44 ismin rektörlük görevi için Yüksek Öğretim Kurumunda (YÖK) mülakata alınmasının ardından Karabük Üniversitesinin yeni rektörünün kim olacağına dair henüz net bir bilgi gelmedi. Rektörlük için 44 isim mülakata alınmıştı. Mülakata çağrılan 44 isimden 25 tanesi ise Karabük Üniversitesinde görev yapan isimler oldu. 19 kişi ise İl dışından müracaat etti. Ancak Rektörlük için müracaat eden bu 44 isimden bazılarının mülakata katılmadığı biliniyor.

GÖZLER CUMHURBAŞKANINDA

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yapılan mülakat sonrasında jüri tarafından belirlenen isimlerin dosya halinde Cumhurbaşkanlığı makamına gönderildiği, ancak 14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri nedeniyle atamaların seçim sonrasına bırakıldığı ifade edilirken,  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması nedeniyle atamaların yine  seçim sonrasına bırakıldığı belirtiliyor. Seçimlerin hemen ardından ise Karabük’le birlikte 11 Üniversitesinin Rektörünün Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından onaylanarak atamaların gerçekleşeceği ifade ediliyor.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİN YENİ  REKTÖRÜ KİM OLACAK?

Öte yandan Karabük Üniversitesi’nin yeni rektörünün kim olacağı Karabük kamuoyu tarafından merak edilirken,  bazı kesimler Üniversiteye Karabüklü bir ismin atanması konusunda görüş beyan etti,  bazı kesimler ise nereli olduğuna bakılmaksızın  liyakat sahibi, işini düzgün yapan ve Karabük Üniversitesini   Türkiye’nin sayılı Üniversiteleri arasına gelmesini sağlayacak bir rektörün atanmasını istedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru ile firat universitesi arasinda is birligi protokolu imzalandi 2padBGl5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ ile Fırat Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Fırat Üniversitesi arasında üniversite-sanayi iş birliğini ve ortak çalışmaları güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü yapıldı.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) bilimsel araştırma ve akademik iş birliklerini güçlendirmeye yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda son olarak BARÜ ile Fırat Üniversitesi arasında ortak araştırma projelerinin hayata geçirilmesi ve nitelikli akademik çıktılar üretilmesi hedefiyle iş birliği protokolü yapıldı. Araştırma-geliştirme projelerinde üretkenliği artırmayı amaçlayan “Bilimsel Araştırma Projeleri İş Birliği Protokolü”, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında üniversite-sanayi iş birliği başta olmak üzere farklı alanlarda ortak çalışmalar yürütülecek. İki üniversitenin ortak araştırma projeleri geliştirmesine yönelik belirli sayıda proje desteklenecek. Proje süreçleri, BARÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ile Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından yürütülecek.

Protokolün bilimsel üretkenliği artırma ve ortak araştırma kültürünü geliştirme hedeflerine önemli katkılar sunacağını belirten Rektör Akkaya, yakın ilgileri dolayısıyla Rektör Göktaş’a teşekkürlerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin