Reklam
Reklam
2895f9cf 6198 4c78 9f4b 34562bb4087b x2 b13d09a6 a9fb 48ab 8878 cd93e4404b47 WhatsApp Image 2025 12 16 at 13.51.52
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
22 Aralık, 2025 11:20 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Öğrencileri Bingöl Kısa Film Festivali’nde Finalde

Karabük Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” adlı belgesel film, 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’nde finale kaldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” adlı belgesel film, 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’nde finalist olmaya hak kazandı.

Belgeselin yönetmenliğini Hüseyin Ege Döngel ve Süleyman Yıldız üstlenirken, filmin akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak yaptı. Yapım sürecinde Emirkan Şahin, Abdullah Mansur, Erva Zeynep Dağcı ve Azra Gökçe Arslan da ekipte yer aldı.

image

Karabük’te uzun yıllar kentin kültürel hayatına yön veren Yenişehir Sineması, yalnızca bir sinema salonu değil; aynı zamanda opera, bale, tiyatro temsilleri ile ulusal ve uluslararası sanatçıların sahne aldığı önemli bir kültür merkezi olarak hafızalarda yer etti. Belgesel film, bu mekânın kentin belleğindeki yerini arşiv görüntüleri, tanıklıklar ve günümüzdeki sessizliğiyle birlikte ele alıyor.

7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, 16-17-18 Aralık tarihlerinde Bingöl’de gerçekleştirilecek. (Karabük Üniversitesi)

image 1
Bizi sosyal medyadan takip edin
gokmedrese sosyal yasam merkezine donustu sPb6npTb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Gökmedrese sosyal yaşam merkezine dönüştü

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) bünyesindeki Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi’nde hizmete açılan sosyal tesisler, tarihi atmosferiyle öğrenci ve vatandaşlara sosyal yaşam alanı sunuyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi bünyesinde hayata geçirilen sosyal tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitelerin yalnızca eğitim ve bilim üretim merkezleri olmadığını, aynı zamanda sosyal yaşamı güçlendiren ve şehirle bütünleşen alanlar oluşturma sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Gökmedrese’nin tarihi ve kültürel değerine dikkat çeken Yılmaz; hizmete açılan sosyal tesisin öğrenciler, akademik personel ve Tokat halkı için önemli bir buluşma noktası olacağını belirtti. Üniversitenin şehirle kurduğu güçlü bağları daha da geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, sosyal yaşam alanlarının hem öğrencilerin üniversite deneyimine katkı sunduğunu hem de toplumsal etkileşimi artırdığını ifade etti. TOGÜ Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi Sosyal Tesislerin açılışına Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras ve dernek üyeleri de katılım sağladı. Dernek adına açılan hayır satışı büyük ilgi gördü. TOGÜ tarafından hizmete sunulan tesis, öğrenci ve Tokat halkına sosyal, sıcak ve keyifli bir buluşma ortamı sunmayı hedefliyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Gökmedrese’de hizmet verecek tesis, ziyaretçilerine yalnızca bir dinlenme alanı değil aynı zamanda kültürel atmosferle iç içe bir sosyal deneyim sunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin