Haber Merkezi tarafından
06 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi Farkındalık Etkinliği Düzenledi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Deprem Bilinciyle Dayanışma" söyleşisinde afetlere karşı farkındalık yaratılarak, dayanışmanın önemi vurgulandı.

Karabük Üniversitesinde, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında “Deprem Bilinciyle Dayanışma” söyleşisi gerçekleştirildi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, AFAD Karabük İl Müdürü Mustafa Avcı, TÜGVA Karadeniz Bölge Koordinatörü İsa Lord, AFAD, UMKE ve TÜGVA’nın temsilcileri ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasında dayanışmanın önemine vurgu yapan TÜGVA Karadeniz Bölge Koordinatörü İsa Lord, “Bugün burada düzenlenen bu anlamlı program vesilesiyle deprem bilinciyle birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlayacağız.” dedi.

AFAD Karabük İl Müdürü Mustafa Avcı ise Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti. Avcı, “Geçmişte yaşadığımız depremler, bizlere afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. AFAD olarak, ülkemizin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Depreme karşı dayanıklı şehirler inşa etmek, afet yönetim sistemini geliştirmek, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve ülkemizde bir afet kültürü oluşturmak temel hedeflerimizin arasındadır.” dedi.

Söyleşi kapsamında, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken önlemler, müdahale ve iyileştirme faaliyetleri detaylı şekilde ele alındı. AFAD ve UMKE ekipleri, 6 Şubat depremlerinde yaşadıkları deneyimleri paylaşarak, afetlerde izlenmesi gereken yollar hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ahır ve samanlık alev alev yandı

Bolu’da gece saatlerinde elektrik kablolarından kaynaklı çıktığı düşünülen yangında ahır ve samanlık alev alev yandı.
Yangın, merkeze bağlı Yakabayat köyünün Bulutlar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mustafa M.’ye ilişkin samanlıkta yangın çıktı. Elektrik kablolarından kaynaklı çıktığı düşünülen yangın, saman balyalarının alevlenmesiyle ahıra sıçradı. Durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma takımları sevk edildi. Köydeki vatandaşlar ve itfaiye gruplarının söndürmek için seferber olduğu yangın, denetim altına alındı. Ahır ve samanlığın içten içe küle döndüğü yangında, grupların soğutma çalışmaları sürüyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.