Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2014 14:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesi 50 Proje ile 2. Sırada

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek için lisans öğreniminde yapacakları araştırma projelerine destek veriyor. Bu kapsamda; 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı 2014 yılı 1. Dönem sonuçlarına göre desteklenen toplam 486 projeden 50’sine sahip olan Karabük Üniversitesi’nin desteklenen projelerde oranı  %10.28 iken, 2209-B - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında 2014 6. Dönem sonuçlarına göre de 2014 yılı desteklenen toplam 202 projeden 24’üne sahip olan Karabük Üniversitesi’nin desteklenen projelerde oranı %11.88 oldu. 62 Üniversiteden 486 projenin desteklendiği TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı 2014 yılı 1. dönem başvurularının sonuçlarına göre, Karabük Üniversitesi 50 proje ile 2. sırada yer aldı. Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Biz Karabük Üniversitesi olarak her zaman belirttiğimiz öğrenci odaklı bir üniversite yaklaşımından hareket ile öğrencilerimize tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Akademik yıl içerisinde iki ayda bir periyodik olarak TÜBİTAK projeleri bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Ve bu toplantılarda öğrencilerimize diyoruz ki; Kafanızdaki en küçük bir fikri bile yazıp danışmanınıza gidin. Bu fikrin olabilirliğini konuşun ve bize mutlaka başvuruda bulunun. Üniversiteler gençlere fırsatları ve imkânları sunar. Bu imkânlardan yararlanıp kendilerini geliştirmek öğrencilerimizin elindedir. Son açıklanan 2209-A destek programında Üniversitemizin ikinci sırada yer alması ile öğrencilerimizin imkânlardan yararlandığını, kendilerini geliştirdiğini Ve Karabük Üniversitesi olarak da emeklerimizin karşılığını aldığımızı gördük. Türkiye 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracatı hedefliyorsa işte bunu gerçekleştirecek olan da bu gençlerdir. Geleceğin liderleri, bilim adamları öğrencilerimizin içerisinden çıkacaktır. Bizler gençlerimize güveniyoruz. Daha iyisi olmak için daha fazla proje üreteceklerine olan inancımın da tam olduğunu belirterek, bu tablonun oluşmasında en büyük pay sahibi olan Üniversitemiz TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Emrah Deniz olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, öğrencilerimizin gözlerinden öper, başarılar dilerim” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin