Reklam
Reklam
123 2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
09 Mayıs, 2025 16:10 tarihinde yayınlandı
0

Karabük UMKE, Tatbikatlarla Gücüne Güç Kattı

Karabük’te Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), afet ve acil durumlara müdahale kapasitesini artırmak amacıyla düzenlenen eğitim ve tatbikatları başarıyla tamamladı. 24-25 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen UMKE Temel Eğitimi’nin ardından, 06-08 Mayıs tarihleri arasında 24 saat esasına dayalı UMKE kampı ve Medikal Kurtarma Uygulamaları Eğitimi düzenlendi.

Deprem, sel, maden kazası ve kayıp şahıs senaryolarını içeren kapsamlı tatbikatlarla sona eren eğitim sürecinde, Karabük UMKE ekibine 22 yeni gönüllü katıldı. Böylece, 140 kişilik mevcut ekip sayısı 162’ye ulaştı. Eğitim ve kamp süreci, gönüllülerin sahada karşılaşabilecekleri her türlü afete yönelik pratik becerilerini artırmayı hedefledi.

Eğitimlerin ardından düzenlenen törende katılımcılara belgeleri, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut ve Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Züleyha Alaçamlı Arslan tarafından takdim edildi.

Yetkililer, Karabük UMKE ailesine yeni katılan gönüllülere “hoş geldiniz” diyerek, afet ve acil durumlarda gösterecekleri özverili çalışmalar için şimdiden teşekkür etti.

UMKE’nin bu tür eğitimlerle hem bireysel hem de kurumsal olarak afetlere daha hazır hale gelmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tosya belediyesinden oto sanayi bolgesinde cevre temizligi dq4sOb1U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tosya Belediyesi’nden Oto Sanayi Bölgesi’nde çevre temizliği

Tosya Belediyesi ekipleri tarafından Oto Sanayi Bölgesi’nde çevre temizliği gerçekleştirerek, çevre kirliliğine sebep olan ve yolları daraltan olumsuzluklar giderildi.

Tosya Belediyesi ekipleri tarafından Oto Sanayi Bölgesi’nde düzensiz şekilde bırakılan hurda araçlar, çevre kirliliğine sebep olan görüntüler ve yolların daralmasına sebep olan olumsuzlukların giderilmesi için çalışma başlattı. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ortak kullanım alanlarının amacı dışında kullanılması, çevreyi ve şehir düzenini olumsuz etkileyen görüntülerin oluşmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, şehrin düzenini bozan hiçbir oluşuma izin verilmeyeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin