Reklam
Reklam
E12
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
19 Nisan, 2026 13:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük UMKE personel sayısı 171’e ulaştı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), tamamladığı yoğun eğitim ve tatbikat sürecinin ardından afetlere müdahale kapasitesini artırdı. 13-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenen programla ekibe 16 yeni gönüllü sağlık personeli dahil oldu.

Eğitimler, 13-14 Nisan’da gerçekleştirilen “UMKE Temel Eğitimi” ile başladı. Teorik bilgilerin ardından 15-17 Nisan’da 24 saat kesintisiz çalışma esasına dayalı “UMKE Kampı ve Medikal Kurtarma Uygulamaları Eğitimi” yapıldı. Doğada zorlu koşullar altında düzenlenen kampta personelin dayanıklılığı ve kriz anındaki müdahale becerisi üst seviyeye çıkarıldı.

GERÇEKÇİ SENARYOLARLA SAHA TATBİKATI

Eğitim, kapsamlı bir saha tatbikatıyla tamamlandı. Senaryo gereği deprem sonrası enkaz altından kurtarma, sel baskınına müdahale, orman kazaları ile kayıp şahıs arama-kurtarma operasyonları gerçekleştirildi. Tıbbi müdahale ve tahliye süreçlerinin titizlikle uygulandığı tatbikatta ekiplerin koordinasyonu dikkat çekti.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan 16 yeni gönüllünün katılımıyla Karabük’teki toplam UMKE personeli sayısı 171’e yükseldi. Bu artışla birlikte kent, hem il sınırları içinde hem de ulusal düzeyde olası afet ve acil durumlara müdahale konusunda daha güçlü bir yapıya kavuştu.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan personele katılım belgeleri, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak ve Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Züleyha Alaçamlı Arslan tarafından takdim edildi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, “Afetlerin ne zaman kapımızı çalacağı bilinmez ancak hazırlıklı olmak bizim elimizdedir. UMKE ailemize yeni katılan arkadaşlarımızla gücümüzü artırmanın gururunu yaşıyoruz. Fedakarca bu göreve talip olan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqw 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Haziran, 2026 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te yaya geçidini kullanmayan yayalar tehlike oluşturuyor

Karabük’ün en işlek noktalarından biri olan Postane Caddesi’nde, yaya geçidi çizgisi bulunmayan alanlarda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarla sürücüler arasında görüş ayrılığı yaşanıyor.

Cadde üzerinde yoğun yaya ve araç trafiğinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, yaya geçidi olmayan noktalarda sürücülerin kendilerine yol vermediğini ve bu nedenle karşıya geçmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler açısından durumun risk oluşturduğunu dile getiren yayalar, sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davranmasını istiyor.

Sürücüler ise trafik kurallarına uygun hareket ettiklerini savunuyor. Yaya geçidi bulunan bölgelerde yayalara öncelik tanıdıklarını belirten araç sürücüleri, geçit çizgisi olmayan noktalarda durmak zorunda olmadıklarını ifade ederek, yayaların belirlenmiş geçiş noktalarını kullanmaları gerektiğini söylüyor.

Postane Caddesi’nde yaşanan bu durum, yaya güvenliği ve trafik kuralları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, vatandaşlar bölgede ek yaya geçitleri oluşturulması ve gerekli uyarı levhalarının artırılması yönünde talepte bulunuyor.

Yetkililerin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin