blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Teknokent’in başarı grafiği tırmanış gösteriyor

Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti., geliştirdiği “Drone Tabanlı Lojistik Platformu” projesiyle KOSGEB’in 2024 yılı Girişimci Destek Programı kapsamında İş Geliştirme Desteği almaya hak kazandı. Proje desteği ile özellikle zorlu arazilere kargo ve nakliyeler dron ile gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından 2024-01 çağrı döneminde sunulan proje, ileri teknoloji çözümleri ve lojistik alanındaki yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Mitsubishi Electric US’in yürüttüğü, InnoVentures’in ise AR-GE faaliyetlerini yürüttüğü “AnyMile” adlı drone tabanlı lojistik ve operasyon yönetimi platformu; şirketlerin, operatörlerin ve hizmet sağlayıcıların karbon ayak izlerini azaltırken operasyonlarını kârlı bir şekilde hızlandırmalarını amaçlıyor.

Nakliye, sevkiyat, filo ve hizmet yönetimi, UTM’leri, üreticileri ve dronları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayan ilk uçtan uca drone tabanlı lojistik platformu hedefiyle planlanan proje, özellikle zorlu coğrafi koşullarda ve acil teslimat gerektiren durumlarda önemli avantajlar sunacak.

InnoVentures ekibi, aldıkları bu destekle projeyi bir üst seviyeye taşımayı, ürünün diğer alt uygulamalarına odaklanmayı ve uluslararası alanda rekabet edebilir bir drone platformu sunmayı hedefliyor.

InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. kurucusu Cahit Berkay Kazangirler, Karabük Teknokent’te iki buçuk yıldır faaliyet gösterdiklerini belirtti. Üç ofisleri bulunduğunu söyleyen Kazangirler, Karabük’ü tercih etmelerinin en büyük sebeplerinden birinin Teknokent’in sunduğu avantajlar ve üniversitede eğitim gören yetenekli gençlerle çalışma fırsatı olduğunu ifade etti. Şu anda 14 resmi personelleri olduğunu, outsource ve freelance çalışanlarla birlikte ekiplerinin 20 kişiye yaklaştığını belirtti. Ayrıca, Teknokent bünyesinde aktif olarak devam eden iki AR-GE projeleri olduğunu, yazmayı planladıkları dört yeni proje için de 1501 ve 1507 TÜBİTAK projelerine başvuruda bulunduklarını açıkladı. Kazangirler, “Teknokent’te yeni projelerle gelişmeye devam edeceğiz” dedi.

Drone tabanlı lojistik platformu projeleriyle KOSGEB’den iş geliştirme desteği aldıklarını belirten Kazangirler, bu destekle işlerini büyütmeyi ve personel sayılarını artırmayı planladıklarını söyledi. Üniversite bünyesinde bulunmanın kendilerine büyük avantaj sağladığını vurgulayan Kazangirler, “Üniversitede çok yetenekli arkadaşlarımız var. Yüksek lisans ve doktoraya devam eden arkadaşlarımızda var” dedi. Kazangirler, üniversite hocalarının yetenekli öğrencileri kendilerine yönlendirdiğini, staj ve iş yeri eğitimi konusunda üniversiteden büyük destek gördüklerini belirtti.

Drone tabanlı lojistik platformu projelerini Mitsubishi Electric US (MEUS) ile birlikte geliştirdiklerini ifade eden Kazangirler, “İnovasyon merkezi kapsamında AR-GE projelerinin başlangıçı, bu projelerin yapılabilirliğinin kanıtlanması gibi tüm süreçleri Türkiye’de bulunan inovasyon şirketimizle beraber yürütüyoruz. Bu projelerin yapılabilirliği kanıtlandıktan sonra Japonya ve Amerika’nın onayıyla birlikte artık MVP ve POC süreçlerine geçiyoruz. Kuzey Amerika’da drone ile kargo taşımacılığı biraz daha oturdu. Pilot bölgeler bulunuyor. Örnek verecek olursak, Amerika haricinde Singapur’da şu anda gemilerin artık limana yanaşmasına gerek kalmadan, seyahat halindeyken de drone ile kıyıdan yemek tedariki veya belge tedarikinde bulunabiliyorlar. Şirketlerinde bu konuda daha çok drone ile taşımacılığa önem verdiğini söyleyebilirim. Bu pazarın ise her 5 yılda bir yaklaşık olarak yüzde 20 büyüyeceği tahmin ediliyor. Biz de bu pazarda, henüz büyümekte olan bu pazarda bir yer almak istiyoruz. Tamamıyla Amerika ve Japonya ile çalışıyoruz. Olabildiğince daha çok proje almak istiyoruz. Projelerle birlikte bilgi birikimimiz artıyor” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Teknokent’in başarı grafiği giderek yükselmektedir. Bu başarı ve kabul edilen çok önemli projeler Karabük şehri adına gurur verici bir tablodur. Karabük Üniversitesi Karabük Teknokent’e her alanda büyük destek vermektedir. Karabük Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri projelerini ve buluşlarını Karabük Teknokent’te hayata geçirmektedir. Ayrıca akademisyenlerimiz Teknokent’teki şirketlere danışmanlık yaparak teknoloji ihtiyaçlarını yenilikçi buluşlarla karşılamaktadır. Yapmış olduğumuz iş birliği protokolleri ile kurduğumuz çalışma takımları ile Teknokent’e yeni ufuklar açarak yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

blank
blank
Haber Merkezi tarafından
20 Ocak, 2025 13:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kocaali’den Bartın’a Uzanan Raylar KARDEMİR’den

Kocaali’den Bartın’a uzanacak çift hatlı demiryolu projesi için çalışmalar hız kazandı. Yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki hat, Kocaali, Akçakoca, Alaplı, Ereğli, Çaycuma ve Bartın güzergahlarını kapsayacak. Proje kapsamında kullanılacak demiryolu raylarının Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) tarafından tedarik edileceği açıklandı.

Kocaali, Akçakoca, Alaplı, Ereğli, Çaycuma ve Bartın güzergahını kapsayan, yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki çift hatlı demiryolu projesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bölgeyi stratejik bir taşımacılık ağına dönüştürmesi beklenen bu projenin rayları, Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) tarafından üretilecek.

Adapazarı-Karasu Limanı Demiryolu Projesi’nin 65 kilometrelik kısmına entegre edilecek olan bu hat, Karadeniz’in önemli limanları ile ulusal demiryolu ağı arasında bağlantı kuracak. Karabük-Zonguldak ve Ankara-İstanbul demiryolu hatlarıyla entegre edilecek proje sayesinde Ereğli Demir Çelik ve Karabük Demir Çelik fabrikalarının ihtiyaç duyduğu demir cevheri, kömür ve diğer hammaddeler, Marmara Bölgesi’ne en ekonomik şekilde ulaştırılabilecek.

İSTANBUL BOĞAZI’NDAKİ TRAFİK AZALACAK
Proje, Karadeniz Havzası’ndan gelen yüklerin Karasu, Ereğli, Filyos ve Bartın limanları üzerinden Anadolu’ya taşınmasını sağlayarak İstanbul Boğazı üzerindeki yük trafiğinin azaltılmasına da katkıda bulunacak. Bu sayede, hem bölgesel hem de ulusal düzeyde ekonomik ve lojistik avantajlar sağlanacak.

KARABÜK EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, projenin Karabük için stratejik önem taşıdığını belirtti. Keskinkılıç, “Bu proje sayesinde limanlar arasında güçlü bir lojistik hat kurulacak. Karabük, bu projeden büyük avantaj sağlayacak. Ayrıca, bu hattın raylarının KARDEMİR’den alınması, yerli üretimin ve istihdamın desteklenmesi açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

Bölgenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynayacak olan çift hatlı demiryolu projesinin, yük taşımacılığını kolaylaştırması ve sanayi bölgelerinin limanlarla bağlantısını güçlendirmesi bekleniyor. Proje tamamlandığında, Türkiye’nin demiryolu taşımacılığı altyapısına yeni bir soluk kazandırması hedefleniyor.(Nurettin Acar)

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.