Asuman Doğan tarafından
20 Ocak, 2025 14:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Soğuksu’da 866 Konutluk Dev Proje Başladı

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Soğuksu Mahallesi’nde yapımına başlanan 3. Etap TOKİ projesi inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bölgenin çehresini değiştirecek proje kapsamında 866 konut, 53 işyeri, cami, Kur’an Kursu, sosyal donatı alanları ve altyapı çalışmaları yer alıyor.

SOĞUKSU’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin inşaat alanında ziyaret esnasında açıklamalarda bulunarak Soğuksu Mahallesi’nde yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

AK Parti Karabük Milletvekili Keskinkılıç ise Soğuksu 3. Etap TOKİ Projesi’nin, Karabük’ün geleceği için atılan çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’da, proje çalışmalarının her aşamasında destek vereceklerini belirterek, Karabük’ün kentsel dönüşüm alanındaki en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi.

Projenin AK Parti’nin insan odaklı siyaset anlayışının bir yansıması olduğunu ifade eden AK Parti Karabük İl Başkanı Salt’ta Türkiye Yüzyılı vizyonları doğrultusunda Karabük’ü geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

TOKİ tarafından yapılan Soğuksu 3. Etap projesi, modern yaşam alanları ve sosyal imkanlarıyla Karabük’te önemli bir değişim başlatacak. 866 adet 2+1 ve 3+1 konut, işyerleri, cami, çocuk parkları ve diğer sosyal donatılarla bölgenin en önemli yaşam merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

blank
blank
Berkay Doğan tarafından
13 Nisan, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yerel Kalkınmaya 50 Milyon EURO Hibe

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük’ün de aralarında bulunduğu 81 ilde kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla toplam 50 milyon Euro tutarında hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği iş birliğinde tarım projelerine sağlanan Katılım Öncesi Yatırım Aracı (IPARD) III Programı 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı. İlan kapsamında 81 ildeki Yerel Eylem Gruplarına toplam 50 milyon EURO hibe desteği sağlanacak. Programa başvurular, 2 Haziran’da başlayacak ve başvurular için son tarih 27 Haziran olarak belirlendi. Hibe desteği, kırsaldaki kadınlar, gençler ve diğer yerel aktörler için fırsatlar sunmayı amaçlıyor.
IPARD III PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK
Bu destek, Avrupa Birliği ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğiyle yürütülen Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) III kapsamında sağlanacak. Programın 6. başvuru çağrı ilanı yayımlandı.
Yayımlanan ilana göre, Yerel Eylem Grupları (YEG) tarafından uygulanacak projelere yönelik destek, %100 hibe şeklinde verilecek. Yerel potansiyeli harekete geçirmeye yönelik yenilikçi projeler bu hibeden faydalanabilecek. Başvurular 2 Haziran 2025’te başlayacak ve son başvuru tarihi 27 Haziran 2025 olarak belirlendi. Projeler, IPARD III Programı’nın LEADER Yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilecek.
BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA
Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Kırsalda kadın ve gençlerimiz başta olmak üzere, yerel potansiyeli harekete geçirmek için yenilikçi çözümleri desteklemeye devam ediyoruz. Yerel Eylem Grupları aracılığıyla bölgelerin kalkınması için stratejiler belirleniyor ve uygulanıyor. Böylece kırsaldaki yöre insanı yerelde güçleniyor.”
Yumaklı, bugüne kadar Yerel Eylem Gruplarına 328 milyon TL hibe desteği sağlandığını da belirterek, yeni çağrıyla birlikte 50 milyon Euro tutarında destek sağlanacağını duyurdu.
KARABÜK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ’NDEN ÇAĞRI
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kentteki üretici ve yerel aktörleri bu fırsattan yararlanmaya davet etti. Ayvalık, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yüzde 100 hibe desteklerini kaçırmayın” diyerek çağrıda bulundu.
LEADER YAKLAŞIMI NEDİR?
LEADER Yaklaşımı, yerel toplulukların kendi kalkınma stratejilerini hazırlayarak uygulamaları esasına dayanıyor. Bu modelde çiftçiler, sivil toplum kuruluşları, kadın ve genç temsilcileri gibi birçok farklı paydaş bir araya gelerek Yerel Eylem Gruplarını oluşturuyor. Bu sayede, her bölgenin kendi dinamiklerine uygun projeler hayata geçirilebiliyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.