Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol başkanlığında, Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki birinci basamak sağlık hizmetlerinin mevcut durumu ve gelecek vizyonunun ele alındığı Bölge Koordinasyon Toplantısı Kastamonu’da gerçekleştirildi.
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Karabük, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın illerinin İl Sağlık Müdürleri ile Halk Sağlığı ve Destek Hizmetleri Başkanları katıldı.
Toplantıda, bölge illeri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla koruyucu sağlık hizmetlerinin temelini oluşturan birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamındaki mevcut çalışmalar ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Ayrıca 2026 yılına yönelik yatırım ve hizmet planlamaları konusunda stratejik görüş alışverişinde bulunuldu.
KARABÜK’ÜN SAĞLIK ALTYAPISI MASAYA YATIRILDI
Toplantıda Karabük’ü; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş temsil etti. Görüşmeler kapsamında Karabük genelinde hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) mevcut durumları ele alındı. İhtiyaç analizleri yapılırken, hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik talepler ve çözüm önerileri de detaylı şekilde değerlendirildi.