Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2023 16:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Postası 68 Yaşında

12 Ekim 1956 Yılında Merhum Ali İhsan Ersözlü tarafından kurulan KARABÜK POSTASI yarınki sayısı ile 67. Yayın yılını geride bırakarak 68. Yayın yılına girecek 12 Ekim 1956 yılında Merhum Ali İhsan Ersözlü tarafından kurulan Karabük Postası Gazetesi  68. yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor. Karabük'teki  7 günlük Gazetenin birleşmesi ile kurulan Birlik Medya  çatısı altında yayın hayatına devam eden Karabük Postası , dün olduğu gibi bugünde tarafsızlığını koruyarak okuyucularına en doğru  ve tarafsız bir şekilde haberleri sunmanın gururunu yaşıyor. Yerel basın olarak 68. yıl hiç aksatmadan yayın hayatını sürdürmek zordur. Anadolu’nun sesi olan Yerel basın dün olduğu gibi bugün de zorlu koşullar altında yayın hayatını sürdürmektedir. Her geçen gün artan sıkıntılar, teknolojinin değişmesi, sosyal medyanın hakim olması yazılı basını zorlarken, yinede yazılı basının gücünü, farklılığını korumaya çalışıyoruz. 68 yıl boyunca Karabük'te birçok güzel olaylara tanıklık eden, gazetemiz yayın hayatı boyunca tüm kitlelerin sesi olmaya devam etmiş, tüm kitlelere ulaşmak için de  var gücümüzle çalışmıştır. Karabük'te sosyal yaşamın içinde olmaya özen gösteren Gazetemiz,  diğer basın kuruluşları içinde öncü ve örnek olmuştur. Bugün gelinen noktada, Karabük'te yerel basının ilk adımı, ilk mektebi olan  Karabük Postası bununla da ayrı bir gurur duymaktadır. Gazetemiz; bugüne kadar Karabük'ün sorunlarını, yararına olacağı şekilde yapıcı yayınlar ve yorumlar yaparak, Bürokratların, Sivil Toplum Örgütlerinin yaptıkları icraatlarına sayfalarında her zaman tarafsız ve yorumsuz olarak yer vermiştir.  Hiç bir Siyasi Partinin,  kişi ve kurumların yandaşı olmayan gazetemiz,  çığırtkanlık ve kalemşörlük yapmamış ve daima partiler üstü politikası ile tarafsız bir Gazete olma niteliğini korumasını başarmıştır.  Bugün 68. yılımızda Anadolu’nun Sesi olan, Kurtuluş Savaşında Anadolu'daki şahlanışa önderlik eden Yerel Basının tüm sıkıntılarının giderilmesini, içinde bulunduğu şartların düzeltilmesini umut ederek, bizlere destek veren okurlarımıza teşekkür ediyoruz .  Daha nice yıllar Karabük ve ülkemiz adına güzel haberlerde buluşmak dileğiyle. KARABÜK POSTASI GAZETESİ  Ailesi olarak 4 Şubat 2015 tarihinde  kaybettiğimiz çok değerli büyüğümüz, Ağabeyimiz, Gazetemizin imtiyaz sahibi duayen Gazeteci TUNCER ERSÖZLÜ’yü  kaybetmenin hüznünü bir kez daha yaşarken,  Merhum TUNCER ERSÖZLÜ’ye Allah’tan Rahmet diliyoruz.  (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Glütensiz yaşam için farkındalık etkinliği düzenlendi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 9 Mayıs Dünya Çölyak aktiflikleri kapsamında " Pak Etraf, Sağlıklı Hayat " projesi nedeniyle bir dizi aktiflik yaptı.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Salonunda Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu’nun yanı sıra protokol ve bazı siyasi parti glütensiz hayata dikkat çektiler. Atatürk Devlet Hastanesi Misyon yapan Diyetisyen Dilek Yıldırım ile Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Süleyman Erbay tarafından organize edilen glütensiz poğaça üretim atölyesinde, çölyak hastalığına dikkat çekilerek glütensiz beslenmenin ehemmiyeti vurgulandı. İştirakçiler, şahsen poğaça imal sürecine eşlik ederek çölyaklı bireylerin yaşadığı günlük zorlukları deneyimlediler.
Etkinliğe gösterilen ilgi ve hassaslıktan ötürü, Vilayet Sıhhat Müdürü Uz. Dr. Ertuğrul Güner tarafından iştirakçilere teşekkür edilerek iştirak dokümanları takdim edildi. Glütensiz eserler, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve halka açık olarak düzenlenen söyleşi programında ikram edilerek iştirakçilere sunuldu.
Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uz. Dr. Ertuğrul Güner Çölyak hastalığı konusunda şu bilgileri verdi; "Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar üzere tahıllarda bulunan gluten isimli proteine maruz kalma sonucu gelişen, kronik, immün aracılı bir ince bağırsak enteropatisidir. Dünya çapında gün ve haftalar ile farkındalık çalışmalarıyla mevzuya dikkat çekilmektedir. Çölyak hastalığı temelde ince bağırsağı etkilese de, klinik özellik yelpazesi hem intestinal hem de ekstraintestinal semptomlar ile çok geniştir. Her yaş kümesinde, her ırkta ve her iki cinste de görülebilir. Çölyak hastalığında faal olduğu bilinen tek tedavi, glutenin ömür uzunluğu diyetten çıkarılmasıdır. Glutensiz diyet uygulanmasındaki gaye, hastalığın var olan semptomlarını denetim altına almak, hastaların hayat kalitelerini arttırmak ve hastalıkları ile ilgili komplikasyonların oluşmasını önlemektir. Bilhassa çölyak hastalığında erken teşhis çocuklarda büyümenin yakalanmasında, uzun periyot komplikasyonlarının önlenmesinde kıymetlidir. Hastaların birçoklarında, diyet tedavisine tam ahenk sağlamalarının akabinde klinik bulgularının büsbütün düzeldiği, serolojinin olağana döndüğü gözlenmektedir. Çölyak hastalığı toplumun yaklaşık %1- %0.03 etkilemektedir. Hastalığın çok geniş bir klinik yelpazeye sahip olması, atipik seyir gösterebilmesi yahut hiç bulgu vermemesi nedeniyle gerçek bir prevalans vermek zorlaşmaktadır, bu nedenle hastaların lakin yüzde 10’nuna teşhis konulduğu iddia edilmektedir. Çölyak hastalığı, bilindiği üzere hem çocuklar hem de erişkinlerde geniş bir klinik yelpazeye sahiptir. Organizmada etkilemediği sistem ya da organ yoktur. Tüm sistemlere yönelik semptomlara neden olması çok önemli teşhis karmaşasına yol açmaktadır. Bu durum tıbbın her disiplininden doktorları ilgilendiren üniversal bir meseledir. Geçmeyen, yineleyen ve ismi konulamayan her türlü sıhhat probleminde çölyak hastalığının akla getirilmesi gerekir. Toplumda teşhis almamış hastalar buz dağının görünmeyen kısmıdır. Teşhis formüllerinden kan testleri serolojik özel testler ile ön teşhis konmakta lakin kesin teşhis ince bağırsak biyopsisi ile konmaktadır. Tedavisi diyet ile mümkün olan çölyak hastalığında erken teşhis çölyaklıların hayat kalitesinin tekrar düzelmesi ve kaybedilecek sıhhat maliyetinin önüne geçilmesi için son derece değerlidir. Çölyak glutensiz beslenme ile bir hastalık değil ömür üslubu olarak hayata yerleşmelidir."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.