Reklam
Reklam
cea 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Ocak, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük öğrenci yurdu inşaatında çalışmalar sürüyor

Karabük’te üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla yapımı devam eden öğrenci yurdu inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Yatırım İnşaat Şube Müdürü Nizamettin Yılmaz ile kurum inşaat mühendisi Atilla Kesici inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında yetkililerden inşaatın mevcut durumu ve fiziki ilerleme seviyesi hakkında bilgi alan İl Müdürü Coşkun Güven, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü ifade etti. Güven, tamamlandığında üniversite öğrencilerine modern, güvenli ve konforlu bir barınma imkânı sunacak olan yurdun, şehirde önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Öğrenci yurdu inşaatının kısa sürede tamamlanarak yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine sunulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
4 kisinin hayatini kaybettigi heyelan bolgesinde tunel calismalari araliksiz devam ediyor f9Xbq54a
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan bölgesinde tünel çalışmaları aralıksız devam ediyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde 2024 yılı Aralık ayında 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sonrası Karadeniz Sahil Yolu’nda başlatılan 780 metrelik açık tünel çalışması aralıksız sürüyor.

Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde 8 Aralık 2024 tarihinde meydana gelen ve 4 vatandaşın yaşamını yitirdiği heyelan sonrası Karadeniz Sahil Yolu’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bölgede sürdürülen çalışmalar kapsamında, heyelan sonucu yol güzergâhına düşen toprak ve kaya kütlesinin büyük bölümü kaldırılırken, ulaşımın daha güvenli ve kalıcı şekilde sağlanabilmesi amacıyla yapımına başlanan çift yönlü açık tünel çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Ergün, “8 Aralık 2024 tarihinde Arhavi ilçemiz Kıyıcık mevkiinde meydana gelen ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği heyelanın ardından bölgede güvenli ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından önemli bir çalışma yürütülmektedir. Heyelan sonucu yol güzergâhına düşen toprak ve kaya kütlesinin büyük bölümü kaldırılmış olup, kalıcı çözüm amacıyla 780 metre uzunluğunda çift yönlü açık tünel inşa edilmektedir. Şubat ayında başlanan çalışmalar, yağışlı günler dışında üç vardiya halinde ve 24 saat esasına göre aralıksız sürdürülmektedir. Tünelin tamamlanmasının ardından yamaçta gerçekleştirilecek tahkimat çalışmalarıyla birlikte güzergâh çok daha güvenli hale getirilecektir. Çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin