karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
dwwdwdwd
Asuman Doğan tarafından
17 Aralık, 2025 15:35 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük Milletvekili Şahin’den UNESCO Mesajı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil oluşunun 31. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Safranbolu’nun 17 Aralık 1994 tarihinde “Safranbolu Şehri” adıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dâhil edildiğini hatırlatan Şahin, ilçenin tarih ve kültür alanında Türkiye’nin dünyaya açılan en kıymetli değerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Osmanlı mimarisini, şehir hayatını ve kültürel birikimi özgün dokusuyla günümüze taşıyan Safranbolu’nun; hanları, hamamları, camileri, çeşmeleri, köprüleri ve asırlara meydan okuyan konaklarıyla sadece bir şehir değil, yaşayan bir medeniyet mirası olduğunu belirten Şahin, bu yönüyle ilçenin “korumanın başkenti” olarak anıldığını vurguladı.

Safranbolu’nun, UNESCO kimliğiyle birlikte dünyanın en iyi korunan kentleri arasında yer aldığını kaydeden Şahin, kültür turizmine ve ülke ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden canlandırılması, anıtsal yapıların aslına uygun şekilde restore edilmesi ve tarihî dokunun titizlikle korunmasıyla Safranbolu’nun, geçmiş ile geleceği buluşturan güçlü bir marka hâline geldiğinin altını çizen Cem Şahin, ilçenin “açık hava müzesi” niteliği taşıdığını söyledi.

Safranbolu’nun sadece bugünün değil, gelecek kuşakların da ortak mirası olduğuna dikkat çeken Şahin, bu eşsiz değeri korumanın, yaşatmanın ve dünyaya tanıtmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu aktardı.

Cem Şahin, mesajının sonunda Safranbolu’nun UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 31. yıl dönümünü kutlayarak, bu eşsiz mirasın korunmasında emeği geçen tüm kurumlara, yerel yöneticilere ve Safranbolululara teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
boluda av sezonu sona erdi gQnQQEJy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu’da av sezonu sona erdi

Bolu’da 2025-2026 Av Dönemi, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla sona erdi. Av yasağı, Ağustos ayına kadar devam edecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da 2025-2026 Av Dönemi kapsamında, Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda 01 Mart 2026 tarihi itibarıyla av sezonu kapandı. Av hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiği belirtilirken, bu dönemde avlanma faaliyetlerine son verilmesi, yaban hayatlarının rahatsız edilmemesi, üreme alanlarının korunması, doğada hassasiyetle hareket edilmesi gerektiği aktarıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edenlere yasal işlem uygulanacağı aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin