Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Akay: “Çatışmadan Ziyade Uzlaşmacı Hareket Etmeliyiz”

Video Haber Yayın: 14.08.2023 13:25 |Güncelleme:18.08.2023 16:02
Akay: “Çatışmadan Ziyade Uzlaşmacı Hareket Etmeliyiz”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, düzenlediğe basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.  Seçim çalışmalarında Karabük’ten kopmayan, Karabük’e gelip giden,   Karabük’ün ve ülkenin sorunlarıyla yakından  ilgilenen bir milletvekili olmaya gayret  edeceği şeklinde söz verdiğini ve bu sözü de tuttuğunu ifade eden Akay;  “Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Milletvekilliğinde üç aylık süresinin dolması nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle bir araya geldi.

“KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

CHP’deki kongre süreci ile ilgili de konuşan Milletvekili Akay;  “Evet bir taraftan Tabii ki parti içi bünyemizde kongrelerimiz devam ediyor ilçe kongrelerimiz arkasından ilk kongrelerimiz parti meclisimizin de uygun gördüğü bir zamanda da kurultayımız yapılacak ben bu vesileyle kongrelerini tamamlayan Eflani ilçe başkanımızı yönetimimizi Eski Pazar ilçe başkanımızı yönetimimizi tebrik ediyorum geçmişteki yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz ama Önümüzdeki dönemde de çok daha hızlı çalışmalar yapmamız gerekiyor bütün kongrelerimizde tamamlandıktan sonra Sizler de göreceksiniz ki daha da genişleyen güçlenmiş bir yönetimle beraber Karabük’ümüz için bölgemiz için ülkemiz için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“SEÇİLİNCE KARABÜK’TEN KOPMADIK”

Seçim çalışmalarında Karabük’ten kopmayan Karabük’e gelip giden burada sürekli yaşayan Karabük’ün ve ülkenin sorunlarıyla yakından  ilgilenen bir milletvekili olmaya gayret  edeceğini söylediğini hatırlatan Akay; “Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz Sizlerin de Yönlendirmeleri ile hatalarımız olursa o Hatalarımızı da gidermeye çalışacağız sadece Karabük’le ilgili değil ülke genelinde de önemli konuları gündeme taşımaya çalıştık hakikaten ülkemizin çok büyük sorunları var yani emeklilerimizden tutun da işçimize,  esnafımıza,  tarım sektöründe çalışanlara,  asgari ücretlilere, sanayi işçilerine kadar hepimiz biliyoruz  ve bunları gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bunların bu sorunların nasıl giderileceğini tespit etmeye çalışıyoruz.  Yani genel gündem haricinde de tabii ki bu bölgenin Milletvekili olarak da bu bölgeye ayrı bir önem vermemiz gerektiğini de biliyoruz bunun içinde şunu da gönülden ifade ediyorum.  Hakikaten gerektiği zaman bütün birimlerin beraber hareket etmesi lazım basın mensupları ile sivil toplum kuruluşlarıyla diğer milletvekillerimizle beraber belediye başkanlarımızla beraber hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu çalışmaları yaparsak Karabük’ün sorunlarını daha iyi çözmüş olacağımıza da inanıyorum.  Bu doğrultuda da bu gayrette de çalışmalarımıza devam ediyoruz hakikaten Karabük’le ilgili detayı inceleme yaptığımızda zaten ziyaretlerimizde de tespit etmiştik çok önemli sorunlarımız var.  Biz mecliste elliyi aşkın Bakanlara soru önergesi,  araştırma önergesi ve kanun teklifiyle ilgili çalışmalarımızı yaptık burada hakikaten dosyamızda bir kısmı var bu sorularımıza cevaplar geldikçe de kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyoruz çünkü hakikaten her biri çok çok önemli sorunlar çok detayı inceleme yaptık.

Tabii ki bizim noksanlarımız olur  ben  her zaman siz değerli basın mensupları arkadaşlarımla görüşürken şunu da ifade ediyorum değinmemiz gereken konular varsa lütfen bizi ikaz edin diyorum Sağ olun aranızdan bu konularla ilgili bizi yönlendiren değerli dostlarımız var arıyorlar söylüyorlar biz de detay araştırma yapıyoruz devam ediyoruz.  Önümüzdeki süreçte bunları da tek tek sizinle paylaşacağız.  Tabii ki şimdi kanun  tekliflerinden biri de bizim Karabük’ün kuruluş günü olan 3 Nisan 1937 biliyorsunuz yani Sanayi Günü ilan edilmesiyle ilgili kanun teklifimizi de verdik Buradan da ben bunu ifade etmek istiyorum çünkü Ticaret Odasından tutunda tüm  sivil toplum kuruluşlarına kadar televizyon kuruluşlarına kadar her biriniz gündeme getirdiniz öyle bir gün yasalaşırsa hepimiz için çok iyi olacak.  Gerçekten bu manada Karabük Kardemir çok önemli bir görev ifa etti. Önümüzdeki dönem içerisinde de daha da iyi çalışmalar yaparak daha iyi noktalarda olacağız diye düşünüyorum. Sadece Karabük olarak da bakmamak lazım.  Batı Karadeniz havzası olarak da neler yapabileceğimizi gündeme taşımamız lazım. Bundan sonraki çalışmalarımızda istihdam sorununu gidermeye yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz hem özel sektörle ilgili yatırımcılar,  dış yatırımcılarla ilgili temaslarımız olacak. Ticaret Odalarımızda Sanayi odalarımızla belirli toplantılar yapacağız” diye konuştu.

“ELİF KÖSE TEKRAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZDIR”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yeniden aday gösterilmeyeceği şeklindeki açıklamalarına cevap veren Akay;

O Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kendi kanaati.  Başkan  Elif Köse mevcut Belediye Başkanı ve başarılı bir belediye başkanımız.  Mevcut Belediye Başkanımız bizim her zaman potansiyel tekrar Belediye Başkan adayımızdır” dedi.

“ÇATIŞMADAN ZİYADE UZLAŞMACI HAREKET ETMELİYİZ”

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin  CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın Almanya’dan doğru konuştuğu ve Meclis’te dahi olmadığı şeklindeki açıklamaları ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Akay; “Öncelikle şunu söyleyeyim Rafet bey de bölgemiz için hizmet yapmaya çalışan bir Belediye  Başkanı.  Seçim zamanında da söylemiştim yani Ankara’da olmadığım zaman zamanımın büyük bir bölümünü Karabük’te geçireceğim ile ilgili. Ben ona da riayet ediyorum açıklamalarımız temaslarımız sorunlara getirdiğimiz konular meclisteki toplantılarımız anlık ve gerçeği yansıtan konulardır.  Benim de bir Almanya ziyaretim olmadı yani öyle bir bilgiyi kendilerinde kim aktarmış bilemiyorum ama biz Karabük’le  ilgili sorunlara eğilmeye,  çalışmaya devam ediyoruz gerçek neyse o şekilde devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde de bizim Rafet bey ile de beraber çalışacağımız  bir sürü konu var.  Beraber hareket edersek sorunları çözeriz.  Değerli milletvekili arkadaşlarımla beraber,  belediye başkanlarımızla beraber Karabük’ün sorunları ile ilgili bir araya gelip bu sorunları gidermeliyiz çatışmadan ziyade uzlaşmacı hareket etmeliyiz benim de yapım bu.  Bende değerli vekillerimizi ve değerli başkanlarımızı bu konuda zorlayacağım.” diye konuştu.

“DİĞER MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

AK parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile de uyum içersinde çalıştıklarını ifade eden Akay; “İki tane  çok değerli milletvekilleri onlar da çalışıyorlar hatta bazı konularda  bana gelen konuları kendilerine ben direkt aktarıyorum çözmeleri konularında da gayret ettiklerini görüyorum bu vesileyle de kendilerine teşekkür ediyorum ama tabii ki biz muhalefet partisi Milletvekili olarak bu sorunların hızlı giderilmesi ile ilgili yapmamız gereken yapıcı ama etkili muhalefet etmeye de  yapmaya devam edeceğiz.  İşte ihalesi yapılıp orada artık fabrikaların kurulması tesis edilmesi lazım Filyos limanının da biliyorsunuz ihracata yönelik Liman olarak da kullanılması gerekiyor hem konteyner olarak hem de ihracatla ilgili sanayicilerin kullandığı bir liman olması gerekiyor şimdi Yenice’deki Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile ilgili takibi yapacağız,  işte Eflani’de Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve diğer ilçelerde de Karabük merkezde de Organize Sanayi Bölgesi Bölgesinin genişlemesi lazım yani hakikaten potansiyel var sadece Eskipazar’da 4.500 5000 kişiye iş istihdamı yaratma imkanı söz konusu bu projeler ilerlerse benim bankacılık sektöründeki tecrübelerimle beraber dış yatırımcıyı da buraya getirmeyi arzu ediyoruz hep beraber burada bütün Karabük olarak bu yatırımcıları ayarlayıp  neler yapabileceğimize de bakmamız lazım ama bunun için de alt yapının oluşturulması lazım, gerekli teşviklerin verilmesi lazım, şu anda Karabük’te teşviklerin yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Diğer Milletvekilleri ile de  kendileri de çok iyi olur beraber yapalım dediler zaten yapacağız. Ben de buradan da tekrar bu daveti yapmış olayım” dedi.

YENİCE’DE DOĞALGAZ SORUNU

Yenice İlçesinde yaşanan Doğalgaz  sorunu ile ilgili sorulan soruya cevap veren Akay; “Ben bu konu ile ilgili Sayın Milletvekili Ali Keskinkılıç ile de  görüştüm kendisi hepimiz de biliyoruz Siz de takip ediyorsunuz sıvılaştırılmış doğalgazın depolanma sistemi ile beraber oradan Yenice’deki hane halkına dağıtımı ile ilgili hazırlıklarının bittiğini artık belediye ile ilgili olan işlerin yapılması gerektiğini ifade etti.  Ben Sayın Belediye Başkanımız Zeki Çaylı ile de  da görüşeceğim.  bu konu nedir net bir şekliyle tespit ettikten sonra da süratle yapılması gereken konularla ilgili işlemlerin bitirilmesi lazım.

Önemli olan bütün ilçelerimizin, Yenice’nin de doğalgaza kavuşması, doğalgazın evlere bağlanması burada karşılıklı didişmekten ziyade sorun neyse sorunu tespit edip sorunu çözmekle ilgili gerekirse belediyenin gerekli kaynağı vardır yoktur onu da bilemiyorum tabii ki herkesin bir araya gelip  bu işi çözmesi lazım zaten milletvekillerinin de  AK Parti’nin de seçim öncesi verdiği söz doğalgaz bağlanmamış ilçemiz olmayacak  şeklinde idi Yenice ilçemizle ilgili de söz verdiler ben de verdikleri sözlerin de yerine getirilmesiyle ilgili takipçi olacağımı ifade etmiştim bu önemli bir sorun süratle İnşallah doğalgaz. bağlanır” dedi. (Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Teknoloji Yayın: 22.09.2023 08:48
Kaynak: İHA
İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Samsun’un İlkadım Belediyesi’nde devam eden dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde hizmete giren “E-Belge Platformu” ile imar ve ruhsat süreçleri dijitalleşti, artık bu evraklar ile belediyeye gitmeye gerek kalmadı.

Dijital dönüşüm çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, son olarak E-Belge Platformu ile vatandaşların imar durum evrakı (E-ÇAP), yapı ruhsatı (E-RUHSAT), yapı kontrol ve iskan (E-İSKAN), eksper inceleme (E-EKSPER) üzere müracaat süreçlerini tek bir platformda dijital mecraya taşıdı. İmar durumu ve yapı ruhsatı müracaatlarını belediyeye gelerek yazılı olarak yapan vatandaşlar artık belediyeye gelmeden süreçlerini e-belge uygulaması üzerinden çok daha süratli bir formda yapabilecek.

“Belediyeye gelinmesine gerek yok”

E-Belge Platformu hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Vatandaşlarımıza kaliteli, süratli, inançlı ve şeffaf bir halde hizmet sunmak için dijital dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımızdan sıklıkla gelen ‘Evrakım kayboldu, evrakım hala imzalanmadı, belediyeye gelip gitmekten yorulduk’ üzere şikayetleri ortadan kaldırıyoruz. Artık kimse belediyede üniteler ortasında dolaşmayacak. Hatta belediyeye gelinmesine bile gerek kalmayacak. E-Belge Platform uygulaması ile vatandaşlarımız istedikleri bilgi ve evrakla İlkadım Belediyesi kurumsal web sitesinden erişim sağladıktan sonra ana sayfadaki süratli menüde bulunan ‘E-Belge Platformu’ uygulamasına giriş yapabilecek. E-belediye üyelik süreçleri denetiminden sonra uygulamaya basitçe erişim sağlanacak” dedi.

Ekspertiz incelemeleri de dijital ortamda yapılıyor

Belediye Hizmet Binası Çok Gayeli Salon’da düzenlenen toplantıda uygulamanın kullanımı ve getirdiği kolaylıkları anlatan yazılım firması yetkilileri ise şu bilgileri verdi:

“Geliştirdiğimiz E-Belge Platformu’na girerek e-devlet, telefon ve mail adresi ile kendi isminize sistemde bir profil oluşturuyorsunuz. Talepler doğrultusunda ilgili dokümanlar sisteme yüklenerek elektronik imzalı dokümanlar dijital olarak hazırlanıyor. Uygulama; hazırlanmakta olan imar durumu dokümanının ve yapı ruhsatı talebinin hangi etapta olduğu yapı sahibine ve yapı müteahhidine SMS ve mail yoluyla otomatik olarak bildiriyor. Böylelikle vatandaşlar müracaatının hangi kademede olduğunu takip edebiliyor. Onaylanan proje ve evraklar elektronik olarak imzalandığı için E-Belge Platformu uygulaması ile vatandaşlar vakitten ve kağıt tüketiminden tasarruf ederek imar müracaat süreçlerini belediyeye gelmeden dijital ortamda tamamlayabiliyor. Birebir vakitte yapı kontrol sürecinin de dijital ortama taşınmasıyla yapının kontrolüne ait tüm bilgi ve dokümanlar elektronik ortamda takip edilebiliyor. Yapı kullanma müsaade evrakı taleplerinde de müracaat sahibi süreci dijital ortamda takip etme imkanı buluyor. Kredi ile konut almak için yapılan müracaatlarda ekspertiz incelemelerinin de dijital ortamda yapılması kolaylığı sunulduğundan süratli bir halde kredilendirme süreçlerinin yürütülmesine imkan sağlıyor.”