Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Avrupa’da - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Şubat, 2015 07:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Avrupa’da

Karabük Mesleki Eğitim Merkezi başarılı çalışmalarına devam ediyor. Karabük Mesleki Eğitim ve Mesleki Belgelendirme işlemlerini yürüten Mesleki Eğitim Merkezi, öğrencilerin daha iyi yetişmesi için yenilikçi projeler yapıyor. Bu anlamda daha önceki yıllarda da öğrencilerine Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde staj imkânı sağlayan Mesleki Eğitim Merkezi, yeni bir başarıya daha imza atarak öğrencilerine yine Avrupa’da staj imkânı sağladı.
T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından, Karabük Mesleki Eğitim Merkezi, Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ve Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin ortaklığında 2014 yılında hazırlanan proje kabul edildi.“Avrupa’da Turizm Hizmetleri“ isimli proje 01.09.2014–01.09.2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Projenin amacı; öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek, Avrupa ve Türkiye’deki turizm sektörünü kıyaslamak, öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için özgüvenlerini yükseltmek ve yaratıcılıklarını geliştirmek, yabancı dilde pratik yapmaları ve farklı kültürleri tanımalarını sağlamak.
Proje; Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim görmekte olan Yiyecek-İçecek ve Konaklama-Seyahat alanı öğrencilerine yönelik olarak hazırlandı. Öğrenciler, İtalya’da “Salata ve Salata Sosları Yapımı” eğitimi, Portekiz’de “Servis Elemanlığı” ve Polonya’da “Konuk İlişkileri” eğitimi alacaklar.
Karabük, Bartın ve Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlükleri Projenin ortağı olurken, Proje kapsamında, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanından, her ortak kurumdan 15 olmak üzere toplam 45 çırak öğrenci, Portekiz, Polonya ve İtalya‘da 2‘ şer haftalık sürelerde, refakatçi öğretmenleri nezaretinde uygulamalı eğitim alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
komsusunu kurtarmak isterken yanginin ortasinda kaldi FxxIZpEp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşusunu kurtarmak isterken yangının ortasında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde iki katlı bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Melikgazi Mahallesi Hamdi Çavuş Sokak’ta bulunan S. G.’ye ait iki katlı evde, kimsenin bulunmadığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları fark eden komşu M.Ö. durumu kontrol etmek evin arka kapısını kırıp içeri girerek ev sahibine yardım etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evde bir kişinin olabileceği ihtimali üzerine yoğun dumanın bulunduğu yapıya giren ekipler, yaptıkları aramada baygın haldeki komşu M.Ö.’ye ulaştı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan M.Ö. ambulansla hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin