Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 10:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Kültür Koruma Varlıkları’nın onayı bekleniyor

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "TTK arsasına yapılacak Yayla Ortaokulu için Karabük Kültür Koruma Varlıkları’nın kentsel dönüşüm onayına kaldı” dedi. Aldoğan, yeni yapılacak Yayla Ortaokulu‘nun Milli Eğitim kampüsü olacağını söyledi. İl Milli Eğitim müdürü Züleyha Aldoğan, “Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK üç parselin yer tahsisi bize yapıldı. Sadece kentsel dönüşüm anlamında Karabük Kültür Koruma Varlıkları’ndan gelecekler bu ay sonunda. Orada son bir rapor verildikten sonra bizim projemiz hazır. Ödenek sorunumuz yok. Yayla kampüsü olarak düşünüyoruz orayı da. Yıllardır ikili eğitim yapılan okulda tam eğitime geçilmiş olacak. Çocuklarımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Sekiz derslik ana okulu da yapılacak orada. Yayla mini bir kampüs olacak. böyle bir heyecanımız ve böyle bir hayalimiz var. Son aşamaya gelindi. 15 Ağustos‘ta Olgunlaşma Enstitüsünün ihalesi yapılacak. Onu da sizinle ilk fırsatta paylaşacağız. Hızlı bir şekilde ondan sonra orada yol alacağız” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da yapı belgesi izninde son 7 yılın zirvesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı dokümanı verildi. Bu sayı, Samsun’da son 7 yılda en çok yapı evrakı verilen devir olarak kayıtlara geçti.
TÜİK, yılın 3. çeyreğinin yapı müsaade istatistiklerini paylaştı. Bilgilere nazaran Samsun’da yapı müsaadelerde 2018’den sonra bu yılın 3. çeyreğinde tavan yaptı. En son 2018’in 3. çeyreğinde 5 bin 110 daireye yapı müsaade dokümanı verilmişti. Bu yıl üçüncü çeyreğine kadar 2 binlerde kalan yapı müsaade dokümanı sayısı birinci sefer 2025’in sondan bir evvelki çeyreğinde 3 binin üzerine çıktı.
Samsun’da yılların üçüncü çeyrekleri dikkate alındığında 2019’da 2 bin 237 daireye, 2020’de 2 bin 440 daireye, 2021’de 2 bin 542 daireye, 2022’de 2 bin 093 daireye, 2023’te 2 bin 212 daireye, 2024’te 2 bin 034 daireye yapı evrakı verildi. Bugün açıklanan bilgiler ışığında ise 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı evrakı verildi. 3 bin 659 yapı evrakı ile son 7 yılın da rekoru kırılmış oldu. Ayrıyeten 2025 yılında Samsun’da 1. çeyrekte 2 bin 479 daire ve 2. çeyrekte 3 bin 090 daire olmak üzere toplamda 9 bin 228 daireye yapı evrakı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin