Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 10:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Kültür Koruma Varlıkları’nın onayı bekleniyor

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “TTK arsasına yapılacak Yayla Ortaokulu için Karabük Kültür Koruma Varlıkları’nın kentsel dönüşüm onayına kaldı” dedi.
Aldoğan, yeni yapılacak Yayla Ortaokulu‘nun Milli Eğitim kampüsü olacağını söyledi. İl Milli Eğitim müdürü Züleyha Aldoğan, “Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK üç parselin yer tahsisi bize yapıldı. Sadece kentsel dönüşüm anlamında Karabük Kültür Koruma Varlıkları’ndan gelecekler bu ay sonunda. Orada son bir rapor verildikten sonra bizim projemiz hazır. Ödenek sorunumuz yok. Yayla kampüsü olarak düşünüyoruz orayı da. Yıllardır ikili eğitim yapılan okulda tam eğitime geçilmiş olacak. Çocuklarımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Sekiz derslik ana okulu da yapılacak orada. Yayla mini bir kampüs olacak. böyle bir heyecanımız ve böyle bir hayalimiz var. Son aşamaya gelindi. 15 Ağustos‘ta Olgunlaşma Enstitüsünün ihalesi yapılacak. Onu da sizinle ilk fırsatta paylaşacağız. Hızlı bir şekilde ondan sonra orada yol alacağız” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin