Reklam
Reklam
gz2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Ocak, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Kadın Gazeteciler Derneği Kuruldu

Karabük’te kadın gazetecilerin mesleki dayanışmasını güçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde “Karabük Kadın Gazeteciler Derneği” kuruldu. Derneğin Kurucu Başkanlığını Esra Oğuzkağan Özkan üstlendi.

Özkan, derneğin kuruluş amacının gazetecilerin çalışma hayatında farkındalık oluşturmak, mesleki dayanışmayı güçlendirmek, kadınları desteklemek ve ortaklaşa çalışmalar yürütmek olduğunu belirtti.

Derneğin Batı Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıdığını ifade eden Özkan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Batı Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan bir dernek olarak Karabük’te kurulmanın heyecanını yaşıyoruz. Derneğimizin kurucuları arasında gazetecilik yapan veya ilgili meslek bölümlerinde okuyan ya da mezun olan genç arkadaşlarımızdan Simge Aykan, Burcu Yorulmaz, Ayça Nur Şirin, Sevgi Özdemir, Melis Döndü ve Buse Başdemir yer alıyor. Meslektaşlarımla aynı zamanda genç gazetecilerin önünü açabilmek, onlara Karabük’te yalnız olmadıklarını hissettirmek istedim.”

Gazetecilik mesleğinde kalıcı ve güçlü bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Özkan, “Bizler bu mesleği uzun yıllar ve kalıcı bir isimle yapmak istiyorsak birbirimize her konuda güçlü destek olacağımızı belirtmek amacıyla bir dernek çatısı altında bir araya geldik. Bu kadar yıl düşünülmeyen bir oluşumdu, genç kadınların özellikle mesleğe yeni başlayanların her çalışmasına dernek olarak yardım etmeye ve destek olmaya çalışacağız. Bizlerin çektiği birçok sıkıntıyı onlar birlik olarak daha kısa sürede aşabilecekler.” ifadelerini kullandı. Derneğin üye kabul sürecine de değinen Özkan, “Bu inançla cinsiyet, meslek grubu ve mezuniyet ayrımı yapmadan üye aldığımızı belirtmek istiyorum. Farkındalık için derneğimize üye dilekçesi ile başvurmanız yeterli olacaktır.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ara secim tamamlandi 4 beldede baskanlar belli oldu EOaJ71ya
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.

Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.

Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.

Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin