Karabük İl Özel İdaresi’nden Kırsala 90 Milyon TL’lik Yatırım
Karabük İl Özel İdaresi, yıl içinde kırsal bölgelerde yaklaşık 90 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdi.
İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları kapsamında görüşülen 2024 yılı faaliyet raporu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Yılmaz Arat, meclis üyelerine kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Arat, konuşmasında yatırımcı birimler tarafından gerçekleştirilen çalışmaların detaylarını paylaştı. Faaliyet raporunun, kurumun bir önceki yıl yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurmak amacıyla hazırlandığını belirten Arat, "5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 39. maddesi gereği, yapılan faaliyetleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. İlimizin ihtiyaçları, stratejik plan hedefleri ve mali imkânlar doğrultusunda programlarımızı şekillendiriyoruz. Faaliyet raporumuz kabul edildikten sonra kurumumuzun resmi web sitesinde de yayınlanacaktır" dedi.
Karabük Yenileniyor, Şehitlerimizin Hatırası da Yaşatılsın!..
Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki Yürüyen Merdivenlerde yenileme çalışmaları başlarken, bu alanda bulunan Şehitler Anıtı'nın da bu yenileme çalışmalarına dahil edilerek, Karabük'e yakışır bir Anıt yapılması isteniyor.
Karabük Belediyesi, şehir giriş noktasını modern ve kullanışlı hale getirmek amacıyla kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Şehirlerarası ulaşımın kalbi olan otobüs terminali, baştan aşağı yenilenecek ve teknik donanım bakımından estetik iyileştirmelere kadar pek çok alanda geliştirilecek. Terminalin modernize edilmesi ve güvenli hale getirilmesi konusunda atılan bu adım, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Aynı zamanda, yürüyen merdivenlerin de daha güvenli hale getirilmesi için bakım ve iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Ancak Karabük halkının beklentisi bununla sınırlı kalmadı. Uzun süredir bakımsız bırakılan şehitler anıtının da bu yenileme projelerine dahil edilmesi talep ediliyor.
ŞEHİTLERİMİZİN ANITI KADERİNE TERK EDİLDİ
2005 yılında düşen F16 savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Üsteğmen Fatih Keskin'in anısını yaşatmak için Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan anıt şelale, ne yazık ki bakımsız haliyle yürekleri burkuyor. Şehitlerin hatırasına saygı için yapılan bu anıtın, çevre düzenlemesiyle birlikte yeniden canlandırılması ve kentin girişine yakışır bir görünüme kavuşturulması talep ediliyor.
YÜRÜYEN MERDİVENLER VE TERMİNAL MODERNLEŞİYOR
Karabük Belediyesi, yürüyen merdivenlerin teknik güvenliğini artırmak amacıyla bakım ve iyileştirme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve halkın yürüyen merdivenleri güvenle kullanabileceğini belirtirken, gösterilecek sabır ve anlayış için teşekkür etti.
Otobüs Terminali'nde ise 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanını kapsayan kapsamlı bir tadilat projesi hayata geçiriliyor. Terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler yapılacak, böylece şehir içi ve şehirler arası ulaşım daha konforlu ve modern hale gelecek. Karabüklüler, tüm bu çalışmaların yanı sıra şehitlerimizin anıtının da yenilenerek kentin girişine yakışır bir hale getirilmesini bekliyor. Bu düzenleme ile hem şehitlerimizin hatırası yaşatılacak hem de Karabük'ün girişine anlamlı bir dokunuş yapılmış olacak.