Reklam
Reklam
90
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Mart, 2025 14:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Özel İdaresi’nden Kırsala 90 Milyon TL’lik Yatırım

Karabük İl Özel İdaresi, yıl içinde kırsal bölgelerde yaklaşık 90 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları kapsamında görüşülen 2024 yılı faaliyet raporu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Yılmaz Arat, meclis üyelerine kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Arat, konuşmasında yatırımcı birimler tarafından gerçekleştirilen çalışmaların detaylarını paylaştı. Faaliyet raporunun, kurumun bir önceki yıl yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurmak amacıyla hazırlandığını belirten Arat, “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 39. maddesi gereği, yapılan faaliyetleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. İlimizin ihtiyaçları, stratejik plan hedefleri ve mali imkânlar doğrultusunda programlarımızı şekillendiriyoruz. Faaliyet raporumuz kabul edildikten sonra kurumumuzun resmi web sitesinde de yayınlanacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Sedat büyükvural

    Bizler hic birşey görmüyoruz nasıl yatırım bilmiyorum ben eflaniliyim bizim köyümüz eflaniye 10 km ama kışın camurdan yazın tozdan gidilmiyor yollar cok bozuk insanlar yazın köylerine gelemiyorlar arabalarıynan mümkünse yetkililer gelsinler bir görsünler yolumuzu .cal köyü kızılgelik mah.bizler doğuda falan yaşamıyoruz.saygılarımla

  2. Yakup

    Köyümüz yol aydınlatması için kaç kere müracat yaptık yapmadılar kimsenin olmadığı köylere demir direk ve yol aydınlatması asfalt yapıyorlar en işlekyolda karanlıkta gidip geliyoruz bu yatırımlar nerelere yapılıyor yapılan asfalttan başka bişey görmedik

Yeni yorumlara kapalı.

3 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Haziran, 2026 10:56 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

“Tarihi Tatlar, Yeni Hayatlar” projesi imzalandı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Karabük Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanan “Tarihi Tatlar, Yeni Hayatlar” projesinin protokol imza töreni, Vali Oktay Çağatay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik makamında düzenlenen törene, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Önder Eliyeyioğlu, Karabük Bartınlılar Derneği Başkanı Yüksel Korkut ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün, derneklerin kurumsal kapasitelerini güçlendirmek, toplumsal ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirmelerini teşvik etmek ve sosyal hayata daha etkin katkı sunmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü destek programı kapsamında hazırlanan proje, 500 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

Projeyle, özellikle şiddete maruz kalmış ya da sosyal ve ekonomik açıdan risk altındaki kadınların ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesi, üretim süreçlerine aktif katılımlarının desteklenmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması sağlanacak. Aynı zamanda bu kadınların bakımını üstlendiği, travma yaşamış veya ihmal riski taşıyan çocukların güvenli, destekleyici ve gelişimlerini teşvik eden ortamlarda yetişmelerine katkı sunulacak.

Proje kapsamında kadınlara yönelik mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, atölye çalışmaları, mentorluk ve danışmanlık programları gerçekleştirilecek. Kooperatif temelli üretim modelleriyle kadınların istihdama katılımlarının artırılması ve sürdürülebilir gelir elde etmeleri desteklenecek. Çocuklara yönelik spor ve müzik eğitimleri, psikolojik destek ve terapi oturumları, aile içi iletişim atölyeleri, sosyal etkinlikler ve kültürel geziler de hayata geçirilecek.

Protokol imza töreninde değerlendirmelerde bulunan Vali Oktay Çağatay, güçlü bir toplumun temelinde güçlü ailelerin, üretken bireylerin ve sosyal dayanışma kültürünün bulunduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının bu noktada önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Kadınların ekonomik hayata katılımını artıran ve çocukların sağlıklı gelişimlerini destekleyen projelerin toplumsal kalkınmaya doğrudan katkı sunduğunu vurgulayan Vali Çağatay, “Kadınlarımızın bilgi, beceri ve üretim kapasitelerini geliştirmelerine imkan sağlayan, çocuklarımızın ise sosyal, kültürel ve psikolojik yönden desteklenmesini amaçlayan bu proje, sosyal dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturmaktadır. Bu anlamlı projenin ilimiz adına hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Sedat büyükvural

    Bizler hic birşey görmüyoruz nasıl yatırım bilmiyorum ben eflaniliyim bizim köyümüz eflaniye 10 km ama kışın camurdan yazın tozdan gidilmiyor yollar cok bozuk insanlar yazın köylerine gelemiyorlar arabalarıynan mümkünse yetkililer gelsinler bir görsünler yolumuzu .cal köyü kızılgelik mah.bizler doğuda falan yaşamıyoruz.saygılarımla

  2. Yakup

    Köyümüz yol aydınlatması için kaç kere müracat yaptık yapmadılar kimsenin olmadığı köylere demir direk ve yol aydınlatması asfalt yapıyorlar en işlekyolda karanlıkta gidip geliyoruz bu yatırımlar nerelere yapılıyor yapılan asfalttan başka bişey görmedik

Yeni yorumlara kapalı.