Karabük İl Genel Meclisinde Bütçe Maratonu Başladı - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
01 Kasım, 2023 15:05 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:27
0
1

Karabük İl Genel Meclisinde Bütçe Maratonu Başladı

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı bütçe görüşmeleri ile başladı. 20 gün sürecek olan bütçe görüşmelerinde  2024 yılının bütçesi karara bağlanacak.

Karabük İl Genel Meclisinin Kasım ayı ilk toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Sözen  Başkanlığında İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapıldı. Karabük’ün 2024 yılı bütçesinin de görüşüleceği toplantı 20 gün sürecek.

Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen;   “Kasım ayı il genel meclisimizce il özel idaremizin 2024 yılı bütçesinin ve bütçe planlamalarının yapılacağı bir aydır. Bu minvalde çalışmalarımız 20 gün boyunca devam edecektir.

2024 yılı bütçesi ile ilgili beklentiler çok yüksek ve bizde meclis olarak yaptığımız bu bütçeyle beklentileri karşılamaya çalışacağız.

Türkiye ‘deki gelişmeler ışığında Karabük ilimiz özelinde yapacağımız bütçe 2024 adına Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır ve aynı zamanda yatırımcı aktif bir bütçe olacaktır.

Bu manada Plan ve bütçe komisyonumuz 2024 bütçesinin taslağını 5 gün boyunca çalışacak, diğer taraftan tüm birim müdürlükleri ve ilçe özel idare müdürlüklerimizin bütçeleri ayrı ayrı bizzat müdürlerimizi davet ederek görüşülecek.

Öncelikle müdürlerimizden 2023 yılının bütçesi ile ilgili ayrıntılı bilgi alınacak, daha sonra 2024 yılı bütçesi ile ilgili çalışmalar yapılıp sonuçlandırılacaktır

Bunun dışında; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Güvenlik Hizmetleri, İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün taleplerini de bütçe imkânları dâhilinde görüşüp karara bağlayacağız” dedi.

“TASARRUF TEDBİRLERİNE UYULUP UYULMADIĞINI KONTROL EDİLECEK”

İl genel meclisinin  bütçesini yaparken tasarruf tedbirlerine uyulup uyulmadığını kontrol etme ve takip etme açısından önemli bir görevi olduğunu belirten Başkan Sözen;

“İl genel meclisimiz sadece bütçe yapan değil, yapmış olduğu bütçeyi takip eden, sahadaki uygulamaları yakından inceleyen bir meclistir. Ayrıca ilçelerle ilgili ayrı ayrı ödenek tahsis edildiğinde köylerdeki ihtiyaçları tespit edip en iyi şekilde kullanılmasına vesile olmuştur.

Bütçe gelecekteki bir dönem için gelir ve giderlerin tasarlandığı mali plan olup, ekonomik, siyasi ve hukuki sonuçlar doğuracak bir öneme sahiptir. 2024 yılı bütçesi geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi en üst düzeyde azami tasarruf bütçesi olacaktır. Çünkü milletimizin vergileri ile merkezi bütçeden İlimize aktarılan her kuruşu yine milletimize sorumluluk bilinciyle hizmet olarak geri iade edeceğiz. İl Özel İdaremiz, İlde icracı bir kurum olduğundan, yapılacak her bir kuruş tasarruf İlçelerimize ve Köylerimize yatırım olarak geri dönecektir. İl Özel İdaremizin sınırlı gelir kaynakları düşünüldüğünde, mali disipline önem verilecek, az para ile çok iş yapabilme amacında ve gayretinde olacağız.Tasarruf tedbirlerine uygun ve riayet eden bir bütçe ortaya koyacağız, bunu son derece önemsiyoruz” dedi.

“İL GENEL MECLİSİMİZ EN ÜCRA KÖYLERE UZANAN VATANDAŞIN GÖZÜ KULAĞI VE SESİDİR”

Başkan Sözen, “İl genel meclisimiz en ücra köylere uzanan vatandaşın gözü kulağı ve sesidir. Nerede bir yerleşim birimi varsa orada Devlet var, orada altyapı, yol ve su var.

Bu sebeple yaptığımız görev mesuliyeti olan kutsal bir görevdir. Bu anlamda 2024 yılı bütçemizin halkımız için İdaremiz için Karabük için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Karabük İlimiz ve Köylerimize hizmet noktasında daha iyi hizmet edebilmenin yollarını arayan değerli İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum.

Bu kapsamda 2023 çalışmalarımız hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum köylerdeki asfalt çalışmalarımız aralıksız devam etmekte Yapılan asfalt;

Merkez 22,16 Eflani 19,10 Eskipazar 14,95 Ovacık 33,25 Safranbolu 43,90Yenice 52,15olmak üzere

toplamda 186.51 km asfalt atmış bulunmaktayız toplam programımız ise 210 km’dir, geri kalan asfalt çalışmalarımız Eflani ve Eskipazar programları ile tamamlanacak. Mevcutta programımızın % 88,81 gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 5 Mayıs 2023 tarihinde başladığımız asfalt programında 24 Ekim 2023 tarihine kadar toplam 104.000ton asfalt üretimi gerçekleştirildi” diye konuştu. (Yusuf Korkmaz)

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin