Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mayıs, 2023 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İdman Yurdu Yeni Sezon Çalışmalarına Tam Gaz Devam Ediyor

Karabük’ü futbolda profesyonel liglerde temsil edecek Karabük İdman Yurdu’nda kulüp başkanı Adem Aydım yeni sezon için önceki zamanlardan daha da çok desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Karabük İdman Yurdu Başkanı Adem Aydım, amatör lig ile profesyonel liglerdeki bütçelerin ve giderlerin çok farklı ve çok maliyetli olduğunu dile getirdi. Geride bırakılan Bölgesel Amatör Lig (BAL) şampiyonluğu kutlamalarının ardından sezon ile ilgili görüşlerini bildiren Başkan Aydım, “Aslında bu sene Türkiye’nin en zor gruplarından bir tanesiydi. Takımlara şöyle baktığımız zaman Bartınspor, Karadeniz Ereğli Belediyespor, Polatlı Belediyespor, 1074 Çankırıspor, Yeniçağaspor, Kozlu Belediyespor, Devrek Belediye ve Çilimli Belediye gibi takımlar vardı. Çoğu belediye destekli, devlet destekli takımlar. Kastamonu İl Özel İdare takımı üye seçimleri tamamen devlete ait olan bir kulüp ve hepsi inanmış takımlar. Hepsi inanmış kulüpler. Diğer komşu illerimizin Bartınspor gibi yaklaşık yirmi yıldır başaramadığını biz bu sene başardık. İnandık, sabrettik. Bazen cezalar aldık. Bazen bedellerini ödedik ama sonunda şampiyon olduk. Burada en büyük avantajımız bizim aile gibi olmamız. Biz aile olarak sporcu kardeşlerimizle, ekiple, çalışan personelimizle, yönetim kuruluyla ve sonradan Karabük ile birleştirdik bu aileyi. Allah bize nasip etti. Inşallah 3. Lig’de de beklemeden bir üst ligi olan 2. Lig’e çıkarız” dedi.

Profesyonel liglerin maliyetinin çok daha farklı olduğunu belirten Başkan Aydım, “Bizim direkt şampiyonluğa oynayabilecek bir takım kurmamız gerekiyor. Futbolculara verecek paralar olarak primler olarak düşünülmemesi gerektiğini, deplasmanların olduğunu, kulübün giderlerinin olduğunu, altyapıların, maliyetlerin olduğu, diğer araçların maliyetlerinin olduğu, sporcuların profesyonel ligde bütün futbolcuların hepsinin sigortasını yatırıldığını ve maaş ödenme durumunun olduğunu belirtmek gerekir. Bunlar beraber devre arasında yapacağımız mutlaka eksik noktalar için transferler olacak. Aşağı yukarı 75 milyon lira gibi bir maliyet günün şartlarına göre planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Aydım, transferlerle ilgili olarak her ligin kendine göre futbolcuları olduğunu vurgulayarak, “Biz bunu geçen sene yerel amatördeyken içimizden iki tane arkadaşımızı BAL’a taşıdık ama baktık ki buradaki mücadele yerel ligdeki mücadelelerden çok farklı. Ardından bölgesel lig sporcularıyla üçüncü lig profesyonel ligdeki futbolcu arasında da çok büyük fark var. Şimdi iç transferde anlaşabileceğimiz futbolcularla mümkün olduğunca anlaşmaya çalışacağız. Onun dışında da transfer çalışmalarına zaten başladık” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 3 bin 154 ogrenci lgsde ter doktu Gx1fO8NK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da 3 bin 154 öğrenci LGS’de ter döktü

Bolu’da 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki sınav başladı. Şehirde 3 bin 154 öğrencinin katıldığı sınavda zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav heyecanı başladı. Bolu’da da sınava girecek olan adaylar ve velileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplandı. İçeri giriş saatinin gelmesinin ardından polis ve gözetmenlerin eşliğinde sınıflara giden öğrenciler, 09.30’da sınavın birinci oturumuna katıldı. Zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı. LGS çerçevesinde düzenlenen sınavda birinci oturum 10.45’te sona erecek, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Bolu’da sınava, 3 bin 154 öğrenci katıldı.

“Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler”

Sınav öncesinde kalemini unutan öğrencilere destek amacıyla okul önünde kalem dağıtan AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tacettin Sirac Uzunöz, “Yeğenimizi sınava bırakmaya geldik. Hem de gençlik kolları olarak sınava gelen öğrenciler kalemlerini unutursa diye onlara da kalem hediye etmeye geldik. Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler” dedi.

“Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi”

Kızını sınava getiren Aydın Tüfekçioğlu, “Kızım eylül ayından itibaren büyük çaba sarf etti. Bugün de sınava girecek. Kızım mühendis olmak istiyor. Ama lise hayatı nasıl geçer? Sonrasında ne düşünür? Değişebilir hedefleri. Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin