Karabük’ün profesyonel liglerde yer alan tek futbol takımı Karabük İdman Yurdu transferlerini duyurdu.
2024-2025 sezonu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig’de mücadele edecek Karabük İdman Yurdu sosyal medya hesaplarından transferlerini duyurdu.
Kırmızı-mavili ekip; Bucaspor 1928 takımından 2002 doğumlu kaleci Melih Ataş, 2004 doğumlu orta saha oyuncusu Ege Okka, 2004 doğumlu sağ bek Orkun Usluoğlu, geçen sezon Bucaspor 1928 kulübünden kiralık olarak kadroda olan 2004 doğumlu defans oyuncusu Kerem Yorulmaz, 1926 Polatlı Belediyespor’dan 2003 doğumlu sol bek oyuncusu Buğra Aksoy ile Karabük İdman Yurdu Kulüp Başkanı Adem Aydım’ın katıldığı imza töreni ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
Karabük İdman Yurdu geçtiğimiz günlerde Gümüşhanespor’dan kenar oyuncusu 2002 doğumlu Erdem Can Polat ile 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.


Karabük İdman Yurdu transferlerini duyurdu
TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor
Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.
Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.
Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

