Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Nisan, 2025 11:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Genç Sağlık Sen, Sağlık Çalışanlarının Güçlü Sesi Olmaya Devam Ediyor

Karabük Genç Sağlık Sen, 1. Olağan Genel Kurulunu büyük bir başarıyla tamamladı.

Şube Başkanı Hidayet Güler ve Başkan Yardımcısı Şadiye Yıldırım, gazetemizi ziyaret ederek sendikanın Karabük’teki hızlı yükselişi ve sağlık çalışanlarının hak mücadelesindeki kararlı duruşu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“HAK VERİLMEZ, ALINIR!” İLKESİYLE YOLA ÇIKTIK

Genç Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Hidayet Güler, sendikanın misyonunu şu sözlerle özetledi: “2022’de ‘Hak verilmez, alınır’ ilkesiyle yola çıktık. Türkiye’de sağlık çalışanlarının haklarını gerçek anlamda savunan tek sendika olma hedefiyle hareket ettik ve kısa sürede Türkiye’nin en büyük 3. sağlık sendikası olmayı başardık. Karabük’te ise sağlık çalışanlarının güvenini kazanarak bölgenin en etkin sendikal gücü haline geldik.”

Genç Sağlık Sen'in  sağlık çalışanlarının yanında güçlü bir temsil sunduğunu ifade eden Başkan Güler, "Genç Sağlık-Sen olarak siyaset üstü bir duruş sergileyerek sadece üyelerimizin çıkarlarını gözetiyoruz. Genç ve Dinamik Kadromuz ile  geleneksel sendikacılığa yeni bir soluk getiriyoruz. Şeffaf Yönetim anlayışı ile her kuruşun hesabını veriyoruz. Yerinde ve Hızlı Çözümler ile  Üyelerimizin her an yanında oluyor" diye konuştu.

“BAYRAĞIMIZA VE DEVLETİMİZE BAĞLILIK, TEMEL TAŞIMIZDIR”

Genel Başkan Osman Kaya’nın sözlerine de atıfta bulunan Güler, “Bayrağımıza ve devletimize olan bağlılığımız, sendikal mücadelemizin temel taşıdır. Hem üyelerimizin haklarını koruyor hem de ülkemizin güçlenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

KARABÜK’TE ETKİN TEMSİL, ÜLKE ÇAPINDA REKOR BAŞARI

Karabük Genç Sağlık Sen, sağlık çalışanlarının haklarını savunma noktasında güçlü bir duruş sergileyerek adından söz ettiriyor. Sendikanın genç ve dinamik kadrosu, sadece yerel düzeyde değil, ulusal çapta da fark yaratıyor. Özellikle Genç Sağlık Sen Hukuk Servisi, ülke çapında en yüksek dava kazanma oranıyla dikkat çekiyor. Bu başarı, sendikanın sağlık çalışanlarının haklarını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Karabük’ün sağlık camiasında öncü bir rol üstlenen Genç Sağlık Sen, hem yerel hem de ulusal düzeyde sağlık çalışanlarının en güçlü temsilcisi olmaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl mühletle akredite edildi. Kelam konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve esaslı eğitim anlayışı bir kere daha tescillenmiş oldu.
Dört programın tıpkı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu söz eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu muvaffakiyetin güçlü akademik takım, öğrenci odaklı yaklaşım ve daima uygunlaştırma anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim vazifelileri, araştırma vazifelileri ile sürece takviye veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, sadece mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve milletlerarası seviyede sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleksel yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da değerli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde müracaatları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu tabir etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların daima olarak güzelleştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de kelamlarına ekledi.
Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu muvaffakiyet nedeniyle tüm akademik ve idari işçiye teşekkür etti.
Bu muvaffakiyetin, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da takviyelerinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon sırf bir evrak değil; tıpkı vakitte kalite garantisi, daima gelişim ve ulusal/uluslararası seviyede tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların daima güzelleştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri dayanaklardan ötürü herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.