Reklam
Reklam
VVV
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Nisan, 2025 11:28 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Genç Sağlık Sen, Sağlık Çalışanlarının Güçlü Sesi Olmaya Devam Ediyor

Karabük Genç Sağlık Sen, 1. Olağan Genel Kurulunu büyük bir başarıyla tamamladı.

Şube Başkanı Hidayet Güler ve Başkan Yardımcısı Şadiye Yıldırım, gazetemizi ziyaret ederek sendikanın Karabük’teki hızlı yükselişi ve sağlık çalışanlarının hak mücadelesindeki kararlı duruşu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“HAK VERİLMEZ, ALINIR!” İLKESİYLE YOLA ÇIKTIK

Genç Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Hidayet Güler, sendikanın misyonunu şu sözlerle özetledi: “2022’de ‘Hak verilmez, alınır’ ilkesiyle yola çıktık. Türkiye’de sağlık çalışanlarının haklarını gerçek anlamda savunan tek sendika olma hedefiyle hareket ettik ve kısa sürede Türkiye’nin en büyük 3. sağlık sendikası olmayı başardık. Karabük’te ise sağlık çalışanlarının güvenini kazanarak bölgenin en etkin sendikal gücü haline geldik.”

Genç Sağlık Sen’in  sağlık çalışanlarının yanında güçlü bir temsil sunduğunu ifade eden Başkan Güler, “Genç Sağlık-Sen olarak siyaset üstü bir duruş sergileyerek sadece üyelerimizin çıkarlarını gözetiyoruz. Genç ve Dinamik Kadromuz ile  geleneksel sendikacılığa yeni bir soluk getiriyoruz. Şeffaf Yönetim anlayışı ile her kuruşun hesabını veriyoruz. Yerinde ve Hızlı Çözümler ile  Üyelerimizin her an yanında oluyor” diye konuştu.

“BAYRAĞIMIZA VE DEVLETİMİZE BAĞLILIK, TEMEL TAŞIMIZDIR”

Genel Başkan Osman Kaya’nın sözlerine de atıfta bulunan Güler, “Bayrağımıza ve devletimize olan bağlılığımız, sendikal mücadelemizin temel taşıdır. Hem üyelerimizin haklarını koruyor hem de ülkemizin güçlenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

KARABÜK’TE ETKİN TEMSİL, ÜLKE ÇAPINDA REKOR BAŞARI

Karabük Genç Sağlık Sen, sağlık çalışanlarının haklarını savunma noktasında güçlü bir duruş sergileyerek adından söz ettiriyor. Sendikanın genç ve dinamik kadrosu, sadece yerel düzeyde değil, ulusal çapta da fark yaratıyor. Özellikle Genç Sağlık Sen Hukuk Servisi, ülke çapında en yüksek dava kazanma oranıyla dikkat çekiyor. Bu başarı, sendikanın sağlık çalışanlarının haklarını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Karabük’ün sağlık camiasında öncü bir rol üstlenen Genç Sağlık Sen, hem yerel hem de ulusal düzeyde sağlık çalışanlarının en güçlü temsilcisi olmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyalizde su israfina son verecek proje beundan surdurulebilir saglik hamlesi OxOERNcp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Diyalizde su israfına son verecek proje, BEUN’dan ’Sürdürülebilir Sağlık’ hamlesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Dr. Yasin Öztürk, iklim krizine karşı sağlık sektörünün karbon ayak izini düşürmek ve hemodiyaliz ünitelerindeki su israfını önlemek amacıyla “Ters Osmoz (RO) Atık Suyu Geri Kazanım Projesi”ni hayata geçirdiklerini duyurdu.

1-7 Haziran Sıfır Atık Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, BEUN ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez 6 Haziran günü sağlık hizmetlerinin ekolojik boyutu sempozyumla ele alınacak.

Çevreci Yeşil Diyaliz Derneği yönetiminde de aktif rol alan Dr. Yasin Öztürk, iklim krizinin yalnızca çevresel değil, doğrudan bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti.

İnsanlığın doğaya saldığı karbon gazlarının oluşturduğu sera etkisi ve küresel ısınmanın bedelini ödediğini belirten Öztürk, sağlık alanında 1990’lı yıllardan itibaren başlayan ekolojik farkındalığa vurgu yaptı.

Öztürk, “Hastaları tedavi ederken kullandığımız enerji, su, tıbbi malzeme ve oluşturduğumuz atıklar nedeniyle sağlık sektörünün de önemli ölçüde karbon salınımına neden olduğu fark edildi. Bir yandan iklim krizinin neden olduğu hastalıklarla mücadele ederken, diğer yandan farkında olmadan iklim krizini artıran faaliyetlerin içinde yer alabiliyoruz. Bu doğrultuda dünyada ’Sürdürülebilir Sağlık Hizmetleri’ ve ’Yeşil Tedavi’ kavramları gelişmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Hemodiyalizde atık su geri dönüştürülüyor

Ömür boyu süren diyaliz tedavilerinde su, enerji tüketimi ve karbon ayak izinin devasa boyutlara ulaştığını belirten Dr. Öztürk, klinik uygulamalarda çevre dostu ve kaynak etkin stratejileri acilen devreye almanın zorunlu olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda atılan somut adımı paylaşan Öztürk, “Hemodiyaliz ünitelerinde ortaya çıkan yüksek miktardaki su israfını önlemek amacıyla ’Ters Osmoz (RO) Atık Suyu Geri Kazanım Projesi’ni devreye aldık. Sistemden çıkan deşarj suyunu ham su tanklarına entegre ederek geri dönüştürdüğümüz bu proje sayesinde, hem tonlarca su tasarrufu sağlıyor hem de merkezin karbon ayak izini doğrudan aşağı çekerek döngüsel sağlık hizmetine somut bir örnek sunuyoruz” dedi.

Üniversitenin yeşil kampüs başarısı

İklim kriziyle mücadelenin tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirterek Eren Enerji çevre mühendisleri ve BEUN Genç TEMA Topluluğu’nu da sürece dahil ettiklerini belirten Öztürk, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in çevre vizyonuna da değindi.

Öztürk, BEUN’nün UI GreenMetric dünya sıralamasında ilk 300’e girerek “Sıfır Atık” ve “Yeşil Kampüs” alanlarında Türkiye’nin en öncü üniversitelerinden biri olduğunu tescillediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Artık sadece hastalarımızın sağlığını değil, onların yaşayacağı dünyanın sağlığını da düşünmek zorundayız. Sağlıklı insanlar için sağlıklı bir çevreye ihtiyacımız var. Hastalarımızı tedavi ederken gezegenimizi de korumayı öğrenmek zorundayız.”

Bizi sosyal medyadan takip edin