Reklam
Reklam
VVV
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Nisan, 2025 11:28 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Genç Sağlık Sen, Sağlık Çalışanlarının Güçlü Sesi Olmaya Devam Ediyor

Karabük Genç Sağlık Sen, 1. Olağan Genel Kurulunu büyük bir başarıyla tamamladı.

Şube Başkanı Hidayet Güler ve Başkan Yardımcısı Şadiye Yıldırım, gazetemizi ziyaret ederek sendikanın Karabük’teki hızlı yükselişi ve sağlık çalışanlarının hak mücadelesindeki kararlı duruşu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“HAK VERİLMEZ, ALINIR!” İLKESİYLE YOLA ÇIKTIK

Genç Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Hidayet Güler, sendikanın misyonunu şu sözlerle özetledi: “2022’de ‘Hak verilmez, alınır’ ilkesiyle yola çıktık. Türkiye’de sağlık çalışanlarının haklarını gerçek anlamda savunan tek sendika olma hedefiyle hareket ettik ve kısa sürede Türkiye’nin en büyük 3. sağlık sendikası olmayı başardık. Karabük’te ise sağlık çalışanlarının güvenini kazanarak bölgenin en etkin sendikal gücü haline geldik.”

Genç Sağlık Sen’in  sağlık çalışanlarının yanında güçlü bir temsil sunduğunu ifade eden Başkan Güler, “Genç Sağlık-Sen olarak siyaset üstü bir duruş sergileyerek sadece üyelerimizin çıkarlarını gözetiyoruz. Genç ve Dinamik Kadromuz ile  geleneksel sendikacılığa yeni bir soluk getiriyoruz. Şeffaf Yönetim anlayışı ile her kuruşun hesabını veriyoruz. Yerinde ve Hızlı Çözümler ile  Üyelerimizin her an yanında oluyor” diye konuştu.

“BAYRAĞIMIZA VE DEVLETİMİZE BAĞLILIK, TEMEL TAŞIMIZDIR”

Genel Başkan Osman Kaya’nın sözlerine de atıfta bulunan Güler, “Bayrağımıza ve devletimize olan bağlılığımız, sendikal mücadelemizin temel taşıdır. Hem üyelerimizin haklarını koruyor hem de ülkemizin güçlenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

KARABÜK’TE ETKİN TEMSİL, ÜLKE ÇAPINDA REKOR BAŞARI

Karabük Genç Sağlık Sen, sağlık çalışanlarının haklarını savunma noktasında güçlü bir duruş sergileyerek adından söz ettiriyor. Sendikanın genç ve dinamik kadrosu, sadece yerel düzeyde değil, ulusal çapta da fark yaratıyor. Özellikle Genç Sağlık Sen Hukuk Servisi, ülke çapında en yüksek dava kazanma oranıyla dikkat çekiyor. Bu başarı, sendikanın sağlık çalışanlarının haklarını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Karabük’ün sağlık camiasında öncü bir rol üstlenen Genç Sağlık Sen, hem yerel hem de ulusal düzeyde sağlık çalışanlarının en güçlü temsilcisi olmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin