Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2014 14:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük Emniyetinin Büyük Başarısı

Eskipazar’da Rahmi Kayacuk’un sopayla dövülerek öldürülmesi olayıyla ilgili aranan üç Suriyeli Karabük Polisinin yaptığı titiz çalışma ile yakalanarak Karabük’e getirildi Eskipazar ilçesinde, Rahmi Kayacuk’un sopayla dövülerek öldürülmesi olayıyla ilgili 3 Suriyeli, Gaziantep'te yakalanarak sabaha karşı Karabük’e getirildi. Edinilen bilgiye göre, Eskipazar ilçesinde 19 Kasım Çarşamba günü yaşanan olayda, Rahmi Kayacuk’un (64) evinde sabah kahvaltısı yaptığı sırada elleri iple bağlanıp sopayla dövülerek öldürülmesi ve eşi Halime Kayacuk’un (63) ağır yaralanması olayıyla ilgili Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekibin titiz çalışması sonrası olayla ilgisi olan 3 Suriyelinin Gaziantep’e kaçtığı tespit edildi. Ankara şehirlerarası otobüs terminalinde güvenlik kameralarına yansıyan 3 Suriyelinin eşkalini belirleyen Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün oluşturduğu 4 kişilik özel ekip, Gaziantep’e giderek burada Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlattı. Kimlikleri tespit edilen zanlıların yakınlarına ulaşan ekip Gaziantep’in Ünaldı mahallesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde zanlıların izine rastladı. Bölgede araştırma yapan polis, eşyaları ile birlikte Suriye’ye kaçmak üzere saklandıkları depodan çıkarak gitmeye çalışırken zanlıları yakaladı. Cinayetle ilgisi olan ve Suriye uyruklu oldukları belirlenen Abdulcabbar Abbud (19), Derviş Dakka (19) ve Muhammed Zehra (19) gözaltına alınırken, şahısların üzerinde öldürdükleri Rahmi Kayacuk’a ait cep telefonu ve çakı ele geçirildi. Gaziantep’teki işlemlerin ardından 3 Suriyeli genç Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 4 kişilik özel ekip tarafından sabaha karşı Karabük’e getirildi. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçen Suriyeliler sorgulanmak üzere Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. ALACAĞI İÇİN DÖVMÜŞLER Gözaltına alınıp sorgusu yapılan Suriyeli gençlerden Abdulcabbar Abbud'un, "Daha önce Rahmi Kayacuk’un yanında çobanlık yaptığını, 3 aylık alacağı olan bin 800 TL’yi alamadığını, olay günü sabah eve giderek parasını istediği daha sonra tartıştıklarını ve karı kocayı sopayla dövdüklerini" itiraf ettiği öğrenildi. Abbud, yaşlı adamın üzerinde bulunan bin 100 TL’yi aldıklarını kalan borcunu da istediklerini bu sırada yaşlı adamın ellerini arkadan bağlayarak tekrar sopayla dövüp bayıldı diye bırakıp kaçtıklarını da söylediği öğrenildi. Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgusu devam eden 3 Suriyeli gencin kasten planlayarak hunharca ve vahşice adam öldürme ve gasp suçlarından yargılanmak üzere adliyeye sevk edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Makas, Konuralp’de yapılan denetime katılarak esnafları ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, Konuralp bölgesinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla trafik ve jandarma ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret etti.
Denetim noktalarında görevli personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına yürütülen uygulamaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimlerin önemine dikkat çeken Makas, sahada görev yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Programı kapsamında Konuralp bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Makas, işletme sahipleriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Makas, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Vali Makas, ziyaretleri sırasında bölgede bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlarla da sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Makas, Konuralp’in hem tarihi hem de sosyal yapısıyla Düzce için önemli bir merkez olduğunu belirterek, bölgenin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin