Karabük Emniyeti’nden soba ve şofben zehirlenmelerine karşı bilinçlendirme çalışması - Karabük Haber Postası
karabuk emniyetinden soba ve sofben zehirlenmelerine karsi bilinclendirme calismasi 9Os4x2av
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Emniyeti’nden soba ve şofben zehirlenmelerine karşı bilinçlendirme çalışması

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi sonucu artabilecek soba ve şofben zehirlenmelerinin önüne geçmek emeliyle Karabük İl Emniyet Müdürlüğü grupları vatandaşları bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Dayanaklı Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü görevlilerince, vilayet merkezinde bilhassa soba ile ısınan mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Takımlar, karbonmonoksit zehirlenmesine karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgiler vererek, bahse ait hazırlanan broşürleri dağıttı.

Yapılan bilgilendirmelerde vatandaşlara; sobaların sistemli olarak temizlenmesi, bacaların çekiş gücünün denetim edilmesi, şofben kullanımında kâfi havalandırmanın sağlanması, gece yatmadan evvel sobaya çok kömür konulmaması üzere ikazlarda bulunuldu.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halkımızın can ve mal güvenliği ile huzuru için çalışmalarımız sürat kesmeden aralıksız devam edecektir.” tabirlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin