Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Kasım, 2024 12:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Emniyeti’nden SAĞLIKFEST’te Bilgilendirme Standı

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Olay Yeri İnceleme, Trafik Tescil ve Denetleme ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlükleri’nin katılımıyla, Karabük Üniversitesi’nin düzenlediği Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “SAĞLIKFEST” programında vatandaşlar ve öğrencilerle bir araya gelindi.

Etkinlik kapsamında açılan “El Ele Güvenli Geleceğe” isimli bilgilendirme standında, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri festivale katılan gençler ve katılımcılarla birebir iletişim kurarak, güvenlik, siber suçlar, asayiş ve diğer konularda bilgilendirme yaptı. Standı ziyaret eden vatandaşlar ve gençler, emniyetin sağladığı bilgilendirme faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları ve geleceğin teminatı olan gençleri bilinçlendirmeye yönelik etkinliklerine hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.