blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Eylül, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük, Eğitimde Marka Şehir Olma Yolunda Hız Kesmiyor

Karabük Valiliği himayesinde yürütülen "Eğitim Kenti Karabük" projesi, bir dönemde gerçekleştirdiği 5.699 faaliyetle büyük bir başarı hikayesine imza attı.

. Elde edilen ivmeyle, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için yeni vizyon "Eğitimde Marka Şehir Karabük" olarak belirlendi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında, "Eğitim Kenti Karabük" projesinin karnesi masaya yatırıldı. Toplantıya, Vali Yavuz'un yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve AR-GE birimi personeli katılarak, projenin öğrenci, öğretmen ve veliler üzerindeki olumlu etkileri ile gelecek stratejilerini görüştü.

8 ALANDA DEV HAMLE: 5.699 FAALİYET

Toplantıda açıklanan verilere göre proje kapsamında, eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan 8 ana başlıkta toplam 5.699 faaliyet başarıyla hayata geçirildi. Gerçekleştirilen faaliyetler ve sayıları şöyle:

Kültürel, Sanatsal, Sportif ve Sosyal Faaliyetler: 2.212 Faaliyet,

Değerlerim: 815 Faaliyet,

Akademik Başarının Arttırılması: 1.181 Faaliyet,

Okuma Kültürünün Geliştirilmesi (Okuyorum Öğreniyorum): 506 Faaliyet,

Yabancı Dil Eğitimi (Yabancı Dil Karabük'e Yabancı Değil): 413 Faaliyet,

Eğitim Paydaşlarının Eğitimi: 254 Faaliyet,

Teknoloji ve Kodlama Eğitimi (Demir Kod): 154 Faaliyet ve

Mesleki Eğitim: 164 Faaliyet.

YENİ HEDEF: "EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR KARABÜK"

Bu etkileyici sonuçların ardından, hedeflerin daha da yükseltilmesi kararlaştırıldı. 2025-2026 eğitim öğretim yılına, mevcut başarıyı taçlandırmak amacıyla "Eğitimde Marka Şehir Karabük" vizyonuyla girileceği açıklandı. Yeni süreçte, eğitimde niteliği ve başarı oranlarını daha da artırarak yeni başarı hikayeleri yazılması planlanıyor.

VALİ YAVUZ: "YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZACAĞIZ"

Değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Yavuz, "Öğrencilerimizin akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çok yönlü gelişimini sağlamak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 'Eğitim Kenti Karabük' projesi, üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir projedir. 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’na 'Eğitimde Marka Şehir Karabük' projesi ile yeni hedeflerle başlıyoruz. Bu dönem yeni başarı hikâyeleri yazacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Karabük, eğitim alanında gösterdiği kararlı duruş ve somut adımlarla, Türkiye'ye örnek olacak bir "Marka Şehir" olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin