Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Açıklama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Eylül, 2015 12:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Açıklama

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunuldu.
Yapılan açıklamada; “Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde şu anda mevcut 2 Elektromiyografi (EMG) cihazımız bulunmaktadır. 3 Nöroloji Uzmanımızın cihazı kullanmakta yeterli tecrübesi olmadığından dolayı EMG çekimleri halkın talebine karşılık veremez hale gelmiştir. Bu nedenle Ankara’ya EMG kursu için gönderilen 1 nöroloji uzmanımız kursu tamamlayarak geri gelmiştir. Ayrıca Genel Sekreterliğimizin çalışmalarıyla konu ile ilgili tecrübe sahibi olan 4. Nöroloji Uzmanımızın ataması yapılmıştır. Böylece EMG için gerekli tedbirler alınmış bulunmaktadır.
Hastanemiz bünyesinde USG (ultrasonoğrafi) çeken 6 Hekimimiz mevcuttur. Yaz ayı olması ve şua izinlerinin kullanılması ile aktifte USG çeken 3 Hekimimizin kalmasından dolayı öncesinde 8 gün olan USG randevu süresi uzamıştır. İzin ayının bitiminde hekim sayısının artmasıyla geriye dönük hastalar çağırılarak ve tekrar 1 haftalık randevu süresine ulaşılması hedeflenmektedir.
Hastanemize Zonguldak ve Fethiye’den birer Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı geçici görevle görevlendirilmiş olup, 63.dönemden 1, 64.dönemden de 2 Hekim ataması yapılmıştır. Mevcutta bulunan 2 Kadın Doğum Uzmanımızın olmasıyla da halkımızın talebine cevap verebilecek ölçüde hekim sayısına ulaşılması hedeflenmiştir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin