blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Bilim Merkezi çevre illerin de ilgi odağı oldu

Karabük Belediyesi Bilim Merkezi, yalnızca Karabük’te değil, etraf vilayetlerdeki öğrenciler için de bilim ve teknolojiyle tanışmanın adresi olmaya devam ediyor.
Bilim Merkezi’ne son olarak Bartın’dan gelen 105 kişilik öğrenci kümesi, merkezin sunduğu interaktif ve eğitici içeriklerle dolu bir programa katıldı.
Öğrenciler ziyaret müddetince temel deney istasyonları, astronomi, uzay ve havacılık atölyesi, matematik atölyesi, tabiat bilimleri atölyesi, tasarım atölyesi, teknoloji atölyesi ve stant alanları üzere farklı alanlarda bilgi edinme ve uygulama yapma fırsatı buldu. Bilimi sadece teorik bilgilerle değil, deneyimleyerek öğrenme temelli hazırlanan etkinliklerde öğrenciler, günlük ömürle bilim ortasındaki bağı eğlenceli bir biçimde keşfetti.
Eğitimciler eşliğinde yapılan atölyelerde merak hissini geliştirmeye yönelik içerikler sunulurken, öğrencilerin faal iştirak gösterdiği etkinlikler sonunda küçük bilimsel ikramlar de dağıtıldı. Bilim Merkezi yetkilileri, bu cins ziyaretlerin çocuklarda bilimsel düşünme hünerini ve özgüveni artırdığını belirtti.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, bilimsel farkındalığı ve üretkenliği destekleyen her çalışmanın yanında olduklarını belirterek, "Bilim Merkezi’miz, bölgesel ölçekte çocuklara ve gençlere ilham veren bir merkez haline geldi. Geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını bu merkezlerde yetiştirmeye kararlıyız," dedi.
Program, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Parktaki kavgada hayatını kaybeden çocuk defnedildi, 13 yaşındaki çocuk tutuklandı

Bolu’da parkta bir çocuğun yumruk atması sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki çocuk toprağa verildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.
Olay, saat 17.00 sıralarında İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan Kültür Park’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, parkta 13 yaşındaki S.Ş. ile 15 yaşındaki Alperen Ömer T. ortasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın hengameye dönüşmesi üzerine S.Ş., Alperen Ömer T.’ye yumruk attı. Darbenin tesiriyle yere yığılan Alperen Ömer T.’nin kalbinin durduğu belirlendi. Etraftaki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Sıhhat takımlarının olay yerinde yaptığı kalp masajı ile Alperen Ömer T. yine hayata döndürüldü. Birinci müdahalesi yapılan çocuk, ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı, fakat yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Olayla ilgili 13 yaşındaki S.Ş. ile yanında bulunan 14 yaşındaki arkadaşı E.Y., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği takımlarınca gözaltına alındı. Alperen Ömer T.’nin vefatına neden olan S.Ş. tutuklanırken, E.Y. (14) ise isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı. Alperen Ömer T. ise memleketi Düzce’de Akçakoca ilçesinde öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının akabinde defnedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin