blank
Asuman Doğan tarafından
19 Aralık, 2025 10:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Belediyesinden Kamusal Alanlara Düzenli ve Kararlı Müdahale

Karabük Belediyesi, şehir düzenini korumak, kamusal alanları herkes için erişilebilir ve güvenli hale getirmek amacıyla kent genelinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, izinsiz ilan, afiş ve reklam uygulamaları ile kaldırım işgallerine yönelik kapsamlı kontroller yapıldı.

Yapılan denetimlerde, şehir estetiğini bozan ve yaya hareketliliğini olumsuz etkileyen uygulamalar tek tek tespit edilerek ilgili kişi ve işletmelere gerekli uyarılar yapıldı, mevzuat çerçevesinde işlemler uygulandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, denetimlerin cezalandırma amacı taşımadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız ceza yazmak değil; düzenli, estetik ve yaşanabilir bir Karabük inşa etmektir. Kaldırımlar yayalarındır. Kamusal alanlar, herkesin eşit şekilde faydalanması gereken ortak yaşam alanlarıdır. Şehir düzenini bozan, yaya önceliğini ihlal eden hiçbir uygulamaya göz yummayacağız.”

Başkan Çetinkaya, özellikle yaya güvenliği ve şehir estetiğinin belediyenin öncelikli çalışma alanları arasında yer aldığını belirterek denetimlerin kararlılıkla süreceğini ifade etti.

“Ortak yaşam kültürünü güçlendirmek, kent estetiğini korumak ve hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak için sahadayız. Zabıta ekiplerimizle birlikte bu konuda tavizsiz bir duruş sergilemeye devam edeceğiz” dedi. Karabük Belediyesi yetkilileri, vatandaşlardan da kamusal alanların korunması konusunda duyarlılık beklediklerini belirterek, denetimlerin kent genelinde belirli periyotlarla devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin