blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Eylül, 2025 11:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesinden Elif Köse’ye Yalanlama

"Su Kesintileri Siyasi Değil,  Teknik Nedenlerden Kaynaklanmaktadır "

Karabük Belediyesi, son günlerde Safranbolu’da yaşanan su kesintileriyle ilgili olarak kamuoyunda gündeme gelen iddialara yanıt verdi. Bazı haber sitelerinde yer alan “Safranbolu’yu susuz bırakarak siyasi bir atraksiyon yapılıyor, Safranbolu Belediye Başkanı halka karşı zor durumda bırakılmak isteniyor” yönündeki söylemleri  kesin bir dille yalanlayan  Karabük Belediyesi, su kesintilerinin siyasi değil teknik nedenlerden kaynaklandığını vurguladı.

Safranbolu’da yaşanan su sorunu üzerinden Karabük Belediyesi’ni hedef alan "Bize Karasu’dan su verilmiyor", "Suyumuzu kapattılar, açtıramıyoruz" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Biz, söz konusu bu iddiaların kasıtlı bir ithamdan ziyade, teknik süreçlerin doğru okunmamasından ve yanlış değerlendirilmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Zira, DSİ teknik heyetinin geçtiğimiz ay yapmış olduğu saha incelemesinde asıl sorunun Safranbolu’nun işletme ve altyapı yönetiminden kaynaklandığını, bu durumun siyasetle açıklanamayacağı ortaya koyulmuştur.

Safranbolu 08.08.2025 ile 16.09.2025 tarihleri arasında günlük ortalama 19.546 m³ su kullanmış olup, toplamda su tüketimi 781.838 m³’dür. Son 40 güne ait işletme verilerine göre Safranbolu Protokol kapsamında Karasu Kaynağından alması gereken %34,8’lik su miktarının %33,4'ü nü almaktadır.

Dünya genelinde etkisini gösteren kuraklığı sadece Safranbolu değil, tüm şehrimiz yaşıyor. Burada farkı yaratan şebeke yönetimidir. Safranbolu’da fiziki kayıp-kaçak oranı çok yüksek olduğu için eldeki suyu musluğa ulaştıramamaktadır. Karabük’te kayıplar daha düşüktür; bu yüzden kesintiler daha az ve kontrollüdür. Biz, ihtiyaç olduğunda planlı gece kesintileriyle depoları toparlayıp gündüzü koruyoruz; aynı teknik disiplinin Safranbolu’da da uygulanması gerekir.

Biz şehrimizi susuz bırakmamak için öngördük, planladık ve işe koyulduk.  Göreve geldiğimizde Hamzalar İçme Suyu Tesisleri atıl halde idi ve çalıştırılamıyordu. Derhal acil bakımlarını yaparak bu tesisi çalıştırdık ve kapsamlı bir rehabilitasyon/yeniden ayağa kaldırma projesi başlattık. Proses, mekanik ve elektrik modernizasyonunu paket hâlinde hayata geçiriyoruz.

Yine göreve geldiğimizde şehrimizde Kayıp-Kaçak oranının %43 olduğunu gördük ve ciddi bir çalışma yürüterek son 1 yıl içerisinde bu oranı %37’ye düşürdük. Altyapıda yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir.

Kuraklığın boyutunun artarak devam edeceğini öngördüğümüzden şehrin muhtelif noktalarında yeni içme suyu kuyuları açıyor ve kurak dönemlerde şebekeyi besleyecek yedek debiyi güvence altına alıyoruz. Safranbolu’ya Açık Çağrımız Şudur. Biz bu şehrin emanetini siyasetle değil, hukukla, teknikle ve yatırımla taşıyoruz."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Asuman Doğan tarafından
18 Eylül, 2025 12:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kablosuz Haberleşmede KBÜ İmzası

Karabük Üniversitesi öğrencilerden oluşan Partech Kablosuz Haberleşme Takımı, TEKNOFEST 2025 finallerinde yer almaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesinde IEEE Partech Komitesi bünyesinde kurulan Partech Kablosuz Haberleşme Takımı, TEKNOFEST 2025 Kablosuz Haberleşme kategorisinde Türkiye genelinde yalnızca 14 takımın yer aldığı final listesine adını yazdırmayı başardı.

Beş kişilik ekipte Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Sefa Musa Karademir, İrem Özyürek ve Gözde Şahin, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Oğuz Şahan Saraçoğlu ve Melike Eryılmaz bulunuyor. Takımın danışmanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Tarık Adnan Almohammed üstleniyor.

Raporlama aşamalarında yüksek başarı elde eden ekip ilk rapordan 88, ikinci rapordan 90,33, son rapordan ise 75,33 puan alarak final biletini kazandı.

Ekip, projede karıştırıcı sinyal yokken 15 metreye kadar veri aktarımı, sinyal varlığında ise 20 MHz bant genişliğini beş alt banda ayırarak iletişimi sürdürebilmeyi amaçlıyor.Takım, proje kapsamında kablosuz haberleşmede karıştırıcı sinyallere karşı yeni bir direnç mekanizması geliştirmeyi hedefliyor. Çalışmada, karıştırıcı sinyal bulunmadığında 15 metre mesafeye kadar veri aktarımı yapılabiliyor. Sinyal karışıklığı yaşandığında ise 20 MHz’lik bant genişliği beş alt kanala bölünerek iletişimin kesintisiz sürdürülmesi amaçlanıyor. Yoğun tempoyla hazırlıklarını sürdüren Partech Kablosuz Haberleşme Takımı, 17–21 Eylül 2025 tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST finallerinde Karabük Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.