Vatandaşlara Orman yangınlarına karşı eğitim - Karabük Haber Postası
kpyeni 28
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Mart, 2026 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Vatandaşlara Orman yangınlarına karşı eğitim

Eskipazar ilçesine bağlı Bölükören Köyü’nde, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen programda, teknik personel köy halkıyla bir araya gelerek yangınlara karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. Köy köy sürdürülen çalışmalarla özellikle yaz aylarında artış gösteren yangın riskine karşı vatandaşların daha duyarlı ve bilinçli hareket etmesi amaçlanıyor.

Eğitim kapsamında orman yangınlarının çıkış nedenleri, alınabilecek önleyici tedbirler ve ormanların korunmasının önemi ayrıntılı şekilde anlatıldı. Ayrıca anız yakmanın doğaya verdiği zararlar üzerinde durularak, küçük ihmallerin büyük felaketlere yol açabileceği vurgulandı.

Yetkililer, yangın anında hızlı müdahalenin önemine dikkat çekerek, vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiğini belirtti. “Bir kıvılcım bir ormanı yok edebilir, bilinç ise ormanları yaşatır” mesajı verilen eğitimde, toplumun her kesiminin sorumluluk almasının gerekliliği ifade edildi.

Orman köylülerinin “Yeşil Vatan”ın korunmasında kritik bir rol üstlendiğini belirten yetkililer, bilinçlendirme faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxax 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Nisan, 2026 10:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da çocuklar için 23 Nisan etkinliği

Safranbolu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için geniş kapsamlı bir kutlama programı hazırladı. Safranbolu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan programda çocuklar, gün boyu sürecek farklı aktivitelerle bayramın tadını çıkaracak.

Kutlama programı kapsamında kurulacak olan atölyelerde çocuklar seramik, ebru sanatı, taş boyama ve zeka oyunları gibi farklı alanlarda hem eğlenecek hem de yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Saat 14.00 ve 16.00’da iki ayrı seans halinde sahnelenecek olan “Gösteri Fabrikası” ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatılması hedeflenirken, etkinlik alanı gün boyunca palyaço gösterileri, maskotlar eşliğinde oyunlar, baskılı balon dağıtımı ve çeşitli sürprizlere ev sahipliği yapacak.

Günün finalinde ise Safranbolu Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Müzik Okulu’nun kursiyerleri sahne alacak. Belediye bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören yetenekler, saat 18.00’de başlayacak konserle ilk büyük sahne deneyimlerini yaşayarak bayram coşkusunu zirveye taşıyacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, tüm çocukları ve ailelerini 23 Nisan coşkusunu hep birlikte paylaşmak üzere Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ne davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin